Bůček



host - 67.205 (?)
19.6.2015 20:32

V pátek večer koupím maso, obalím ho v soli a dám do hrnce, odnesu do sklepa, v sobotu večer nahážu do dřezu, omyji,  naleju vodou do čistého hrnce a dám 50 - 60 g soli na litr, ohřeji na 80 stupnů, pak dám maso, držím teplotu a podle tuhosti a druhu masa 50-60 minut. Poté vyndám na pekáče, nechám oschnout ráno šoupnu do udírny a večer je hotovo. Zatím nikdo nepoznal, že nenakládám na týdny a nemusím se budit hrůzou, že se mi zasmrádne lák. udím i v létě, dle potřeby a chuti

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
host - 67.205 (?), 19.6.2015 20:32

V pátek večer koupím maso, obalím ho v soli a dám do hrnce, odnesu do sklepa, v sobotu večer nahážu do dřezu, omyji,  naleju vodou do čistého hrnce a dám 50 - 60 g soli na litr, ohřeji na 80 stupnů, pak dám maso, držím teplotu a podle tuhosti a druhu masa 50-60 minut. Poté vyndám na pekáče, nechám oschnout ráno šoupnu do udírny a večer je hotovo. Zatím nikdo nepoznal, že nenakládám na týdny a nemusím se budit hrůzou, že se mi zasmrádne lák. udím i v létě, dle potřeby a chuti

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 20.6.2015 11:24

Nástřik koncentrovaným solným lákem považuji za jednodušší. Pravda, bůček se nastřikuje hůř (tuk ucpává jehlu), ale i tak to jde. Udit je možno následující den po nástřiku. Maso uzené po delším naložení je ale měkší. Což někomu vyhovuje, jinému ne

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika