Bůček
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.71 (?), 13.2.2013 17:02, zobrazeno: 20569x
Zdravím, bydlím v panelaku a nemám ani balkon. Chtěl bych si vyudit malý kousek bučku. Jak na to? Četl jsem na strankach o solení bez laku, jak se to dělá? Začatečník Dík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.2 (?), 14.2.2013 16:07
Jste fttipalek Vaše rada k nezaplacení.
Mám pronajatou zahradku tim chci říct jak se da doma
napřiklad naložít 5kg bučku abych to m ohl dát do ldničky
jaký je dobrý postup (mimo řezníka)
|
|
|
|
|
|
|
m@rten - (40) - 78.114 (?), 14.2.2013 16:18
Na sucho: Bůčky dobře nasolit směsí pragandy se solí (vetřít do masa), dát do ledničky, každý den obracet, šťávu co to pustí je možno vylévat nebo ne, já to vylévám ať je to max. suché. cca za 5 dní se dá udit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 14.2.2013 16:42
Zdravím, já maso nakládám na 3-4 dny na sucho.Na kilo masa dávám 20-22g soli.Sůl do masa pořádně vetřu a naskládám do nádoby.Po této době převařím vodu se solí (lák, na kilo 50-60g soli) nechám vychladit tak aby lák nebyl teplejší jak maso.Naleji do nádoby a rovnám maso těsně k sobě.Mezi maso dávám na plátky nakrájený česnek.Na kilo masa 20-30g.Vytlačím vzduch, na maso položím prkénko a zatížím žulovou kostkou.Kažkých 4-5 dnů maso přeložím, spodní kusy nahoru a horní dolů.Maso mám v lednici ve které je 3-5C (je k tomu určená).Maso mám naložené 4-6 týdnů podle druhu.Jednou za tuto dobu vymněním lák.Bůček stačí naložit na 4-5 týdnů.Že je maso dobře naložené se pozná tím že při stisku do masa skoro zajíždí prsty a nebo rozkojením největšího kusu masa.Musí mět po celém řezu stejnou barvu.Klidně se ptejte, rpstylle@seznam, cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.223 (?), 19.6.2015 19:23
Ahoj, vezmi bůček, vetři do něj sůl, zabal ho do alobalu a dej na noc do ledničky. Druhý den v alobalu 2 hodiny péct na grilu, pak vybalit a v udírně 3 hodiny na 60°.
|
|
|
|
|
|
|
|