Podestýlka

host - 60.10 (?)
14.6.2013 14:26

čobole ty nemel. 

Jak řekl pán, piliny na podestýlku ok ale do země neok. A proč se drbat ještě z dolomitem když jim prostě dám jako podestýlu slámu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 60.10 (?), 14.6.2013 14:26

čobole ty nemel. 

Jak řekl pán, piliny na podestýlku ok ale do země neok. A proč se drbat ještě z dolomitem když jim prostě dám jako podestýlu slámu?

host - 63.99 (?), 17.10.2013 10:50

takže pokud házím hobliny od králíků a slepic na hnůj a v zimě sypu popel z kotle(topím pouze dřevem),tak by to mělo být ok?To jste mi teda nasadili brouka do hlavy, hnůj po rozložení zarývám na záhonky a do skleníku, tak aby mi tam něco vyrostlo.

host - 78.74 (?), 23.10.2013 18:47

nechci se vám do toho plést.. ale myslím si že dřevo (piliny)  se normálně používají stejně jako sláma atd.... v lese se taky dřevo rozloží :). tak nevím proč né na záhonku. Ano sice to bude asi déle trvat ale stejně se to rozloží tak či tak. Bobky jako bobky :D Renča

host - 22.251 (?), 18.8.2013 21:22

Zdravím, připojím i svůj názor - hoblovačky a piliny jako stelivo budou částečně smíchané s trusem a močí a v tom případě budou dobrou živnou směsí jak do kompostu tak i na podzim do půdy. Pokud by byla obava z odčerpání dusíku z půdy, je možné jak do kompostu tak i do půdy přidat přiměřené množství hnojiva s obsahem dusíku na vyrovnání.

Že jsou hobliny kyselé nelze brát doslova. Spíš se pomaleji rozkládají a odčerpávají z půdy živiny na svůj rozklad. Ale v půdě se nic neztratí. Po rozložení to vrátí zpět. A protože popel z nich je alkalický a obsahuje vápník a další živiny (mimo dusíku) bude dřevní hmota ve formě pilin lepší do půdy než nic. Je ale rozdíl nasypat hromadu čerstvých pilin a tu zarýt nebo použít stelivo z pilin, které bylo nějaký čas na hromadě a je v něm již nastartován biologický život.

host - 78.74 (?), 23.10.2013 18:50

...Taky si myslím :) Renča

host - 130.4 (?), 23.10.2013 20:36

Používám piliny a hobliny víc jak 10 let. Podsypu kotec vrstvou asi tak 4 cm a mám je na tom několik týdnů, protože je krmím senem, tak si tam i nahrabou nějaký to seno. Pak to celé vysypu na kompost. Za rok nevidím, že by byly v kompostu hobliny a je to pěkně rozložný. A za další, piliny jsou promočeny močí, tak se moč drží dole a králíci jsou v suchu. A žeby byl nějaký problém s půdou, nepozoroval jsem nic. Ale to už jsem tady někde psal. Fíček

host - 78.74 (?), 25.10.2013 15:57

Moje slova :) já to tak taky dělám :) Renča :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz