Jak zabít rychle a účinně králíka

host - 84.190 (?)
23.11.2016 6:18

Já vám to podám trochu jinak.Kdyby jste měla králíka od nás, tak by taky neměl hlavu krvavou, protože za prvé by jí tam neměl a za druné ho do ní netlučem.Jenom podřezáváme.Jestli máte opravdu strach, že náš králík trpí, když ho nebijeme za uši a váš netrpí, protože ho někdy i neodborně tlučete za uši, tak máte možnost si to vyzkoušet.Vezměte si nejaké kladivo a udeřte se do hlavy.Potom si vezměte nějaký ostrý nůž a řízněte se.Ihned poznáte kdy to víc bolelo.To, že bolest nastane až potom, kdy vám prst uříznutý na cirkulárce přišijou, tak tento problem už náš králík nemá.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 84.190 (?), 23.11.2016 6:18

Já vám to podám trochu jinak.Kdyby jste měla králíka od nás, tak by taky neměl hlavu krvavou, protože za prvé by jí tam neměl a za druné ho do ní netlučem.Jenom podřezáváme.Jestli máte opravdu strach, že náš králík trpí, když ho nebijeme za uši a váš netrpí, protože ho někdy i neodborně tlučete za uši, tak máte možnost si to vyzkoušet.Vezměte si nejaké kladivo a udeřte se do hlavy.Potom si vezměte nějaký ostrý nůž a řízněte se.Ihned poznáte kdy to víc bolelo.To, že bolest nastane až potom, kdy vám prst uříznutý na cirkulárce přišijou, tak tento problem už náš králík nemá.  

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.20 (?), 23.11.2016 8:53

Pochopitelně, každý používá jiné metody a podřezávání je jednou z nich. Ovšem to, co jste napsal je absurdní!

Podříznutí není humánnější než rána za uši, pokud to samozřejmě člověk umí, když to neumí, nemá to dělat. Což je i naše situace, prostě se na to necítíme, takže jsme se zabíjením skončili. Té naší samici jsme museli nakonec krční tepnu podříznout, protože další ránu už nešlo s ohledem na ní riskovat, ale o tom, že je to rychlejší nebo snad lepší, nemůže být řeč. Je to jen jistota, protože, s ostrým nožem a pevnou rukou, to zvládne každý.

Ovšem je tu jedna věc, bolest není to jediné, co lze vnímat. Ačkoliv znovu zdůrazňuji, že zabití ranou za uši nepovažuji za ideální, při správně vedené ráně dojde k omráčení, kdy králík nic dalšího nevnímá a tak ani podříznutí tepny kvůli vykrvení a definitivnímu usmrcení. Ovšem při samotném vykrvení bez omráčení, nejenže vnímá tu ránu/píchnutí/řez nožem, ale také chvíli trvá než odejdou všechny životní funkce a mozek/vnímání bohužel není první, co odejde. Pochopitelně dochází ke ztrátě vědomí, ale až v poslední fázi.

Jakou máte metodu používáte, je nakonec Vaše věc. Já jsem to, jak co nejrychleji a pro králíka, co nejmíň bolestivě řešila dost dlouho, nakonec i kvůli tomu jsem zakládala tuhle diskuzi. Primárně jde o schopnosti člověka, ale podříznutí tepny/vykrvácení, mezi ty nejlepší pro králíka rozhodně nepatří. Je jen jisté, protože při ostrém noží, dobrém píchnutí atd.,  do dvou minut opravdu neví o ničem, ale ještě nějakou dobu po onom píchnutí stále vnímá, jak mu život odchází a nelze s tím nic dělat a o vteřiny bohužel nejde. Je to jen jistota, že smrt nastane +- vždy stejně, bez ohledu na další okolnosti, které mohou ovlivnit např. onu ránu za uši.

host - 157.239 (?), 23.11.2016 12:22

Může, ale proč? Krvavá část krku dá polévce sílu, která jinak v bílém mase chybí. SPCH

host - 111.8 (?), 16.12.2014 17:18

Zdravím, králík se nedrží za nohy hlavou dolů.Králíka v klidu chytíte za uši, přitisknete hlavu o podlahu králíkárny, přiložíte pistoli a zmáčknete.Jednou rukou chytím králíka a druhou střílím.Pro králíka je to opravdu bezbolestné a bez jakýchkoliv stresů.rpstylle@seznam.cz

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.12.2014 18:19

Součástí správně zabitého králíka je dobré vykrvení. K tomu nestačí krvácení z uší a nozder, je gtřeba podříznout krkavici. Aby vyteklo co nejvíc krve, je nejen dobré držet králíka vzhůru nohama, ale mělo by zvířeti ještě tlouci srdce. Králík při odkrvení by prot měl být omráčeny ale ne mrtvý. Střelení králíka vleže do hlavy dobré vykrvení nezajistí.
   Na druhé straně nevykrvený králík není žádná tragedie. Zvěřina se taky nevykrvuje. Ale je třeba jej dřív zpracovat.

host - 0.146 (?), 16.12.2014 18:30

zajíc se dava vyčurat aby v něm moč nezmrzla a koroptve se vyhačkovavaly

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.12.2014 18:40

No nazdar, v to jsem doufala, že lze právě zajistit, aby se nedělo, protože dokud tluče srdce, nevěřím tomu, že lze zajistit bezbolestnost.

Budu muset holt ještě pátrat víc jak... pokud to lze... to udělat co nejvíc bezbolestně.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.12.2014 18:36

To už jsem pochopila, co jsem pátrala po té jateční pistoli, ale vrtá mi hlavou ještě jedna věc... není ta pružinová pistole spíš taková "hračka". Záměrně píšu do uvozovek, protože ublížit umí jistě a asi i dost, ale je zcela bez pochyb opravdu dostatečně silné a účinné, aby to bylo i okamžité?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.12.2014 18:52

Co jste už pochopila?
Jakou pistoli máte na mysli a komu umí ublížit a dost?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.12.2014 19:09

Ajaj, vytržené z kontextusmiley.

Měla jsem na mysli, že při použití jateční pistole se králík nedrží za zadní běhy, ale sám leží na podložce.

Ad jateční pistole... na netu jsem našla několik druhů - pružinové a nábojkové. Pokud jsem to správně pochopila tak pružinové jsou menší a používají se na drobná zvířata a nábojkové jsou velké a pro velká zvířata. Myslela jsem to tak, že se mi ty pružinové pistole co jsem viděla zdají spíš jako hračka, protože nepochybně mohou ublížit - zkrátka ten trn může zranit, ale obávám se, aby byly dost silné.

Na straně druhé ty velké nábojkové - těm bych rozhodně věřila, ale asi těžko jdou použít, protože náboj a velikost trnu... by to bylo nejspíš jako jít na komára s palicí, si tak myslím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz