Co je špatného na cuketách?
|
|
|
|
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 123.203 (?), 13.12.2010 13:41, zobrazeno: 51770x
Už delší dobu se chystám požádat o zkušenosti chovatele králíků a nebo morčat zda také a jak přilepšují králíkům a morčatům v krmení podáváním zeleniny? Já jim přilepšuji průběžně celoročně vedle sena, nebo trávy také čerstvou mrkví, petrželí, řepou salátovou i krmnou, okurkami, melounovými slupkami nebo třeba i cuketami. Dělám to už několik roků, králíci i morčata všechna toto přilepšení mají rádi, ovšem kromě cukety. Cukety nechtějí ani mladičké, čerstvě utržené, ani velké, cukety prostě nechtějí žádné. Z tykví mají velmi rádi hokkaida, dokonce i tykve olejné. Cukety ne. Proto se ptám, zda vaši králíci nebo morčata cukety žerou, nebo ne. Případně prosím o názory, co je na těch cuketách pro králíky a morčata špatného, že je tak rezolutně ignorují?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 14.12.2010 14:48
tak ted uz vim proc nechutnaji taky me kdyz nejedou kralikum tak to stou zdravou stravou nebude tak v poradku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 111.177 (?), 16.12.2010 17:48
To je povzbudivé . To znamená, že v těch cuketách nebude něco, co by na morčata nebo na králíky působilo špatně. Jsou to vybíravé potvůrky! Třeba ačokču, tu u nás nikdo nejí, přesto ji pěstuji jenom pro ně. Tou by se ládovali do prasknutí. Květák, rajčata i papriky, to všechno schroupají jako nic, tak mi přišlo podivné, že pouze ty cukety, aniž by je vůbec nakousli, musím pořád netknuté vyhazovat. Moc děkuji Vám i Vaší Berušce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.244 (?), 2.8.2012 13:56
Morče mi cuketu dlabalo, tedy jen slupky, celou jsem nezkoušela, říkám si, že pro něj bude moc měkká. Jinak mu dávám jablíčka, mrkev, okurku (kromě středu) a já nevím co ještě všechno. Na nic si nestěžuje :) a díky za tip, u slupky z melounu jsem váhala, ale když je dáváte.. :) Martina.
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.73 (?), 8.3.2014 22:03
Mým jsem dala jen zbylé šlupky a taky je nežraly
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.6 (?), 31.5.2014 18:04
Moji králíci taky nežerou cukety, patizony ani dýně.
Tak jim to prostě nedávám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|