Co je špatného na cuketách?

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 46.21 (?)
14.12.2010 12:03

Prosím, nikdo jste nezkoušel nabídnout králíkům nebo morčatům cukety? Řekla bych, že jsou k příkrmu vhodné, vždyť jsou skoro jako okurky, které milují. Proč se jich však ani nedotknou? Je na nich něco pro králíky a morčata špatně? Má někdo zkušenost, nebo názor?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 123.203 (?), 13.12.2010 13:41, zobrazeno: 51770x

Už delší dobu se chystám požádat o zkušenosti chovatele králíků a nebo morčat zda také a jak přilepšují králíkům a morčatům v krmení podáváním zeleniny? Já jim přilepšuji průběžně celoročně vedle sena, nebo trávy také čerstvou mrkví, petrželí, řepou salátovou i krmnou, okurkami, melounovými slupkami nebo třeba i cuketami. Dělám to už několik roků, králíci i morčata všechna toto přilepšení mají rádi, ovšem kromě cukety. Cukety nechtějí ani mladičké, čerstvě utržené, ani velké, cukety prostě nechtějí žádné. Z tykví mají velmi rádi hokkaida, dokonce i tykve olejné. Cukety ne. Proto se ptám, zda vaši králíci nebo morčata cukety žerou, nebo ne. Případně prosím o názory, co je na těch cuketách pro králíky a morčata špatného, že je tak rezolutně ignorují?

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 46.21 (?), 14.12.2010 12:03

Prosím, nikdo jste nezkoušel nabídnout králíkům nebo morčatům cukety? Řekla bych, že jsou k příkrmu vhodné, vždyť jsou skoro jako okurky, které milují. Proč se jich však ani nedotknou? Je na nich něco pro králíky a morčata špatně? Má někdo zkušenost, nebo názor?

host - 40.135 (?), 14.12.2010 14:48

tak ted uz vim proc nechutnaji taky me kdyz nejedou kralikum tak to stou zdravou stravou nebude tak v poradku

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 15.12.2010 8:02

Zkušenost nemám, ale mám názor. Zdá se, že vaše zkušenost podporuje můj názor. Si myslím, že když je vám líto cukety rovnou vyhodit, tak nejlepší věc, co s nimi můžete udělat, je to, že je dáte na kompost.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 98.130 (?), 15.12.2010 12:47

Oběma pánům za názory děkuji, docela jsem se jim zasmála. U nás z cuket vaříme jen některá jídla, také nám nechutná všechno nač jsou vytvořeny a vychvalovány na netu dostupné receptury. S králíky a morčaty to bude podobné, něco jim zkrátka chutná a něco ne. Ale proč zrovny ty cukety nechtějí, to mi pořád nejde na rozum?  Možná příští rok, až zas bude cuket přehršel, se najde někdo, kdo je králíkům nebo morčatům nabídne. A napíše mi sem svou zkušenost. Budu za to moc ráda.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 16.12.2010 10:06

Tak jsem se svou Beruškou probíral co žrala a nežrala naše Morča. Cuketu prý žrala, ale za to nechtěla květák.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 111.177 (?), 16.12.2010 17:48

To je povzbudivé . To znamená, že v těch cuketách nebude něco, co by na morčata nebo na králíky působilo špatně. Jsou to vybíravé potvůrky! Třeba ačokču, tu u nás nikdo nejí, přesto ji pěstuji jenom pro ně. Tou by se ládovali do prasknutí. Květák, rajčata i papriky, to všechno schroupají jako nic, tak mi přišlo podivné, že pouze ty cukety, aniž by je vůbec nakousli, musím pořád netknuté vyhazovat. Moc děkuji Vám i Vaší Berušce.

host - 60.244 (?), 2.8.2012 13:56

Morče mi cuketu dlabalo, tedy jen slupky, celou jsem nezkoušela, říkám si, že pro něj bude moc měkká. Jinak mu dávám jablíčka, mrkev, okurku (kromě středu) a já nevím co ještě všechno. Na nic si nestěžuje :) a díky za tip, u slupky z melounu jsem váhala, ale když je dáváte.. :) Martina.

host - 11.73 (?), 8.3.2014 22:03

Mým jsem dala jen zbylé šlupky a taky je nežraly

host - 192.6 (?), 31.5.2014 18:04

Moji králíci taky nežerou cukety, patizony ani dýně.
Tak jim to prostě nedávám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024