Pastva

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?)
28.5.2010 11:39

To asi nesouviselo s tím napitím, ale s tím co na pastvě sežrala. S dětství si pamatuju, že se dobytku po návratu z pastvy dávalo napít, bylo to i několik desítek litrů na krávu, kolik mohla vypít  koza si nepamatuju.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 15.236 (?), 28.5.2010 10:53, zobrazeno: 20168x

Zdravim! I když kozy nechovám, mám na Vás, chovatele, dotaz. Tuhle jsem slyšel skutečný příběh o koze, která se pásla a pak dostala napít v chlívku a pukla. Je to sice příběh půlstoletý, i tak děsivý. Jak se to mohla stát? Soused chová koně a ty maj vodu na pastvě furt. To ta koza nebyla zvyklá na tolik trávy? Už jsem šmejdil po netu a někde jsem si přečetl, že při krmení zelenym se voda vůbec nedává. Jinde jsem přečetl že voda nedává před pastvou, onde zase že ne po pastvě. Tak mi to vrtá hlavou... Dík za odpovědi, zvědavec Vašek

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 28.5.2010 11:39

To asi nesouviselo s tím napitím, ale s tím co na pastvě sežrala. S dětství si pamatuju, že se dobytku po návratu z pastvy dávalo napít, bylo to i několik desítek litrů na krávu, kolik mohla vypít  koza si nepamatuju.

host - 40.135 (?), 28.5.2010 13:52

voda na to nema vliv spis se napasla na mladem jeteli jeste pred kvetenim a pak se nafoukla take muze spolknout jablko a ucpe si jicen

host - 197.66 (?), 26.8.2010 16:08

Každé zvíře potřebuje vodu- jen ne vždy stejné množství. U pastvy např. u koz samozřejmě záleží na ročním období, na tom jak je pastva výživná nebo řekněme šťavnatá, jestli krmíme i senem, šrotem, zda je k dispozici sůl. Dobytek se napije kolik potřebuje. Koza je na rozdíl od koně přežvýkavec, takže tohle není moc na srovnání, nicméně pokud nějaká koza praskla, nebyla na vině voda, ale plyny, které se v jejich útrobách vytvořily při trávení a stalo se tak např. z důvodu neprůchodnosti jícnu.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz