Předpěstování košťálovin
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 61.188 (?) 19.5.2020 7:02
Už minimálně 25 let jsem květák nepěstoval. Ano, byly někdy problémy s vyslepnutím, ale nějaká Květilka zelná (nevím?). Tak doufám, že to mých pár kusů nepostihne. Pokud jsem dobře četl, tak tato moucha létá a klade vajíčka od poloviny dubna do poloviny května. Těch pár zelí a květáků jsem v té době měl v pařeništi, košťáloviny jsem poslední dobu nepěstoval (snad jen rané brukve), na tom místě byla poslední dva roky rajčata. Cererit momentálně nemám, ale mám jiná hnojiva, která mají trochu toho bóru. Doufám, že to dobře dopadne, byl bych zklamán.
Vladimír
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 60.92 (?), 29.4.2020 6:56
Nádhera! To já jsem na tom s těmi svými košťálovinami daleko hůř. Na mém venkovním záhoně jsou minimálně o tři týdny zpožděné. To co jsem od pěstování očekával, že sazenice zasadím a příroda se většinově o to postará, to se nenaplnilo. Místo toho pobíhám po zahradě s konví s vodou. Chci se zeptat. Na tom venkovním záhoně něčím přihnojujete?
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 29.4.2020 8:53
samozřejmě, musím, při mém způsobu intenzivního hospodaření a pěstování na stále stejné půdě to ani jinak nejde. Do záhonů je zarytý králičí hnůj, následně rozhozený vápenec a v průběhu růstu zeleniny přihnojuji Kristalonem start. Před růstem růžic květáku přidám proti vyslepnutí Cererit. No a vody to sežere opravdu spoustu, to prostě jinak nejde, když je takové sucho. Walter
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.188 (?), 29.4.2020 14:12
Díky. Kristalon Start nemám, ale jistě něco podobného najdu, případně tomu dám něco s větším množstvím dusík..
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 61.116 (?), 18.5.2020 17:42
Tak u mne ty košťáloviny vypadají pozitivně a stejně tak i ty ledové saláty. Košťáloviny jsem měl zakryté sklem abych je trochu přirychlil. Dnes jsem ta malá pařeniště oddělal, protože je v dohledné době budu potřebovat pro meluny a okru. Asi příští rok množství zdvojnásobím, hlavně ten výsev v pařeništi musím udělat do nějakého substrátu, který nebude tak zaplevelený jako můj kompost. Teď mne hlavně zajímá jak dopadne ten raný květák.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1943) - 168.103 (?), 18.5.2020 22:49
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 61.188 (?), 19.5.2020 7:02
Už minimálně 25 let jsem květák nepěstoval. Ano, byly někdy problémy s vyslepnutím, ale nějaká Květilka zelná (nevím?). Tak doufám, že to mých pár kusů nepostihne. Pokud jsem dobře četl, tak tato moucha létá a klade vajíčka od poloviny dubna do poloviny května. Těch pár zelí a květáků jsem v té době měl v pařeništi, košťáloviny jsem poslední dobu nepěstoval (snad jen rané brukve), na tom místě byla poslední dva roky rajčata. Cererit momentálně nemám, ale mám jiná hnojiva, která mají trochu toho bóru. Doufám, že to dobře dopadne, byl bych zklamán.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|