Předpěstování košťálovin
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 1.4.2019 22:07
Samozřejmě velmi rané košťáloviny pěstuji i na venkovním záhonu a mám v úmyslu je vysadit tento týden. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 2.4.2019 15:00
Rozhodnutí je na vás. Já mám rozhodování jednoduché, mám dva skleníky. Jeden na salát a košťáloviny a po nich papriky, druhý na sadbu květin a po nich na rajčata a salátovky. Na snímcích tady z loňského nebo předloňského roku je patrné, že velmi rané odrůdy květáku, zelí a kapusty lze sklízet ve skleníku už na přelomu května a června. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 61.59 (?), 2.4.2019 18:02
Zelí není n áročné na teplo.Růst mladých rostlin probíhá při poměrně nízkých teplotách 5- 8 °C. Možná neporostou tak rychle jako ve skleníku, ale o to snad nejde. Pokud máte strach z mrazů, tak zakořeněné rostlinky snesou i teploty pod 0 °C. Není problém na to zelí položit bílou netkanou a je to v OK. Já mám teď venku přísadu salátu, brukví a ředkvičky. Mám to zakryté netkanou a pro mne až překvapivě se tomu všemu daří. Pod tou netkanou je vlhko a roste to jako z vody.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 12.4.2019 17:58
zelí, květák a kapusta ve sponu se salátem jsou na venkovním záhonu přesně týden a i když tuto noc byla teplota při zemi 0°, jsou bez poškození. Walter
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 12.4.2019 18:34
zelí, květák a kapusta ve sponu se salátem v nevytápěném skleníku dnes. Walter
|
|
|