Podzimní pěstování zeleniny
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1939) - 168.103 (?) 9.9.2024 13:29
Myslím si, že bílá netkanka může být, pan Milan jí takto běžně užívá. Já jsem jí užíval také, ale přešel jsem na zàclonu, protože je prúhledná. Např. zjistím skrz ní pohledem, aniž bych jí musel sejmout, zda nedochází k žíru listů slimáky či housenkami. Záclona je taky lépe propustná při zalévání. Jinak někde jsem kdysi četl, že nejvhodnější doba k výsevu pek. zelí je v polovině července a k rozsazení sadby v polovině srpna. Pak rostliny dokázaly do ŕíjna spolehlivě narůst. To ovšem tehdy ještě nepanovala taková horka, jako nyní a tak je teď růst rostlin urychlenÿ.Sám jsem překvapený, že už zelí mohu sklízet, přitom se jedná o záhon, ze kterého jsem v polovině července sklidil rané brambory. Takže ano, výsev provádím do řádků do volné púdy. Ihned překryju netkankou nebo záclonou.
Nastražím požerový jed na slimáky a počkám až narostou silné sazenice aspoň 10cm. Pak přesazuji do sponu 40x50 cm. Opět překryju netkankou a přidám návnadu. Letos jsem poprvé nedělal tunel, ale záclonu nechal pŕímo ležet na rostlinách. Překrývání i snímání je jednodušší a rostliny si záclonu samy nedzvedávají. Walter.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 62.122 (?), 17.7.2021 9:13
Ve středu jsem vysadil 27 sazenic květáku Beta.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 27.9.2023 21:41
Pane Waltře, jako včelička... Já sklízím modré kedlubny z druhého výsevu, ale na konzum u nás už moc v tuto dobu nejdou, u nás spíš tak vepřové maso... Ani já je moc nejím, protože se ještě zbrchávám z konzumace kg a kg hroznů a to ještě mám a před hroznama to byly merunky. Ani rajčat jsem letos nepojedl tolik co bývá zvykem a ve skleníku také ještě jsou. Já zakonzervovávám před zimou různé domečky a posezeníčka, aby nevznikaly nějaké další škody. Z technických důvodů jsem musel odbourat část vyhlídkové věžičky a postavil jsem si z toho malý balkonovník. Zatím není potažený speciální folií pro foliovníky. Nic velkého, cca. 6,5 m3 na prodloužení doby po kterou budu moct venčit citroníky, než je zatáhnu z balkonu do pokoje, což je učiněná hrůza pro moje záda. Na zeleninu by se to taky dalo, ale to zatím neplánuju. TAk at se daří dál, dnes jsem ochutnal jablko z jedné jablůnky která poprvé zaplodila je to něco podzimního sladkého a hodně štavnatého, ale odrůdu neznám. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1939) - 168.103 (?), 9.9.2024 13:29
Myslím si, že bílá netkanka může být, pan Milan jí takto běžně užívá. Já jsem jí užíval také, ale přešel jsem na zàclonu, protože je prúhledná. Např. zjistím skrz ní pohledem, aniž bych jí musel sejmout, zda nedochází k žíru listů slimáky či housenkami. Záclona je taky lépe propustná při zalévání. Jinak někde jsem kdysi četl, že nejvhodnější doba k výsevu pek. zelí je v polovině července a k rozsazení sadby v polovině srpna. Pak rostliny dokázaly do ŕíjna spolehlivě narůst. To ovšem tehdy ještě nepanovala taková horka, jako nyní a tak je teď růst rostlin urychlenÿ.Sám jsem překvapený, že už zelí mohu sklízet, přitom se jedná o záhon, ze kterého jsem v polovině července sklidil rané brambory. Takže ano, výsev provádím do řádků do volné púdy. Ihned překryju netkankou nebo záclonou.
Nastražím požerový jed na slimáky a počkám až narostou silné sazenice aspoň 10cm. Pak přesazuji do sponu 40x50 cm. Opět překryju netkankou a přidám návnadu. Letos jsem poprvé nedělal tunel, ale záclonu nechal pŕímo ležet na rostlinách. Překrývání i snímání je jednodušší a rostliny si záclonu samy nedzvedávají. Walter.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|