Nadúroda gigant kedluben



KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?)
8.8.2012 13:43

Chroupat a chroupat, a pak to zelí... A pak toho tolik nesázet.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.183 (?), 8.8.2012 13:38, zobrazeno: 12291x

Dobrý den, snad někdo poradí, jak zpracovat kedlubny jinak, než za syrova sníst, nebo nastrouhat a uvařit kedlubnové zelí. Děkuji za odpovědi.

   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 8.8.2012 13:43

Chroupat a chroupat, a pak to zelí... A pak toho tolik nesázet.

   
host - 216.226 (?), 8.8.2012 13:51

Zkrmit přes zimu králíkům.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 8.8.2012 13:53

Dají se smažit i grilovat, což však nadúrodu neřeší
Ve sklepě však vydrží dlouho - až do jara.

   
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?), 8.8.2012 20:19

Nastrouhat a napěchovat do 4litrové lahve. Nechat vykvasit jako zelí. Zatížit nmikrotenovým pytlíkem s vodou.

      
host - 223.183 (?), 9.8.2012 11:58

Děkuji, toto mně nenapadlo, velice dobrý nápad!!

      
host - 223.183 (?), 22.8.2012 10:49

Zpracovávat kedlubny jako zelí byl velice dobrý nápad, za který děkuji!!

 Nastrouhané kedlubny s kouskem křenu, mořskou solí a kmínem, no famózní. Pokračuji dále, dávám do sklenic sedmiček a pokusím se zavařit.

         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.10 (?), 22.8.2012 13:34

Také jsem rozkvašené kedlubny smíchal s nastrouhanou řepou a výsledek byl zajímavý. Řepa má dost cukru a samotná má snahu o alkoholické kvašení. Proložená s rozkvašenou kedlubnou, má kvašení mléčné. Volba koření je potom individuelní záležitost.

            
host - 223.183 (?), 12.9.2012 15:10

Další tip na zpracování kedluben bez konzervace, letos jsem zkoušela poprvé a výsledek je prý famózní.

Rozkvašené nastrouhané kedlubny jsem nacpala do vydlabaných paprik, dala do sklenic sedmiček, přidala kolečko křenu, kuličky nového koření a pepř čtyř barev. Toto jsem zalila převařenou vřelou vodou a zavíčkovala.

Prostě postup jako u celoročních kvašáků. Je to velice dobré, takto dělám i malé cukety, květák - směsi s cibulí, ředkví, ředkvičkama, vydrží i rok, pokud se dřív nesní. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika