Zázvor
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 200.72 (?), 12.4.2012 14:44, zobrazeno: 7650x
Zdravím, netušíte, jak si vypěstovat na zahradě zázvor? Je nutné předpěstovat, nebo můžu rovnou píchnout kousek do země
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 106.45 (?), 20.9.2012 10:17
Dobrý den,
zázvor mám doma už několik let a roste jako zvody. Stačí koupit si hlízu v obchodě (mám ho ze supermarketu), je ovšem potřeba dát pozor na čerstvost. Mladé "pupeny" jdou na hlíze vidět krásně, jsou pak základ pro rostlinku. Nevyžaduje příliš světla, občas mi však schnou okraje lístků, takže asi chybí vlhkost, ale není to žádná katastrofa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.20 (?), 25.9.2012 13:43
Zasadili jsme řízek z kořene zázvoru do květináče-roste jako z vody -má 4 stonky s listy skoro 1 metr vysoké. Nevíme, co s tím., jestli vše vyndat, nebo jen tolik, kolik potřebuji a ostatní nechat růst-asi nevíme, jeli to trvalka, která plodí stále??? Kdo mi odpoví???
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 172.200 (?), 22.10.2012 16:04
Zázvor roste stále, měl jsem ho doma v květináči 2,5 roku v kuse. Buď můžete odlomit kousek oddenku a zbytek nechat růst, u mě byla většina v hlíně a obrostlá kořeny, takže šel ven celý, stačí pak zase zasadit do nového substrátu kousek oddenku (použil jsem tu nejstarší část, ze které vyrostla původní rostlina).
jk
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |