PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 70.100 (?),14.4.2010 7:23
Ono to vypadá podivně, ale ředkvičky se v nevytápěném skleníku pěstují špatně. V předjaří to nejde, je tam zima a neklíčí. Později je tam zase přes den moc teplo a vybíhají do natě a nedělají kuličky. Já mám dokonce občas problém zjara s ředkvičkami i na záhonu. Nejlépe se pěstují napodzim, v srpnu.
To že ředkvičky jsou nejlepší na podzim je bezesporu pravda. Je tu ale jedno ALE. Ředkvičky mám velmi rád a na jaře je to jedna z prvních zelenin, a proto se snažím vypěstovat je co nejdříve. Ty co jsou venku mají první pravé lístečky a už jsou děrované (dřepčíci?, že jim šmejdům není zima), a ty co mám ve foliáku už ve velikosti dohnaly ty venkovní a vypadají lépe. Jenže v tom počasí (9°C nonstop, zataženo a od pondělního rána prší) prostě nic neroste, ani foliák se moc neohřeje, od neděle nesvítilo ani slunko. Mirek
tak me rekvicky lezou dobre, uz je zachvili budu prebirat at se netlaci... leze mi spenat, salaty a hrasek... ale stavkuje mi petrzel natovka a cibule sazecka... nejak dlouho trva
To jsem ráda, ne, že bych Vám přála aby nevylezlo. U nás trochu roste cibule sazečka, ředkvičky, jinak nic. Mrkev, petržel, pastiňák, černý kořen ani rostlinka. Už jsem si říkala, asi někde chyba a že budu muset zasít jinde znovu. Elena