Kvalitní český česnek
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.237 (?), 17.5.2010 11:24
Jenže to pláčete na špatném hrobě, PP. Rada tu je a to že máte ke zdroji daleko tu fakt nevyřešíme.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 17.5.2010 14:36
No to je zase věc jiná. Ale pokud vím, tak tento pěstitel objíždí se svými sadbovými odrůdami různé akce po některých částech republiky a právě na tyto akce si velkou část produkce šetří. Nezbyde tedy, než si na těch jeho stránkách prohlédnout foto z těchto akcí(různé zem.výstavy apod.) a někde po vlastech českých a moravských si na něho počíhat v termínech, které tam tuším udává. Navíc je to slušný chlap a jistě nebude problém si telefonicky nějaké to kilo sadby včas zarezervovat na jméno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.145 (?), 17.5.2010 17:55
Kupili sme na trhu. Aj na jedenie, aj na sadenie. Povedali: "Mlady pan, ak vam bude chutit mozete si nasadit. My vzdy len tento sadime uz 15 rokov, ten isty dokola." Nieco sme zjedli, bol OK, aj sme nasadili. Sorta neznama, a uz vobec neriesim, ci dostatocne pali, alebo nie. Ak by aj nie, pouzijeme viac struckov.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.26 (?), 17.5.2010 23:01
Tak aspoň zkuste objet pár zahradnictví ve Vašem okolí. Navíc si myslím, že pokud dáte česneku co jeho jest, tzn. dobře připravenou půdu, výživu a péči, určitě vypěstujete kvalitní česnek. A dokonce bych řekla, že i z toho "čínského". Nevím, ale tak trochu si myslím, že řeči o špatné kvalitě čínského česnek je tak trochu marketingový tah. Běžně kupuju česnek jaký je. Čínský, holandský, prostě je mi to jedno. Vloni jsem koupila na trhu údajně ČESKÝ česnek. A věříte, že jsem (ani další členové rodiny) žádný rozdíl nezpozorovala?
Nechci vzbuzovat nějaké vášně, ale to, že pláčete na cizím hrobě, se mi taky tak trochu zdá. My, návštěvníci těchto stránek, s tím, že není sadba, skutečně nic neuděláme. Můžeme s tím souhlasit, můžeme na to nadávat, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Juro - Stříbrný Zahrádkář (345) - 121.238 (?), 18.5.2010 8:38
...ta posledna veta mi pripomina jednu repliku z divadla J. Cimrmana.
Mozno je to so sortami podobne ako s hybridmi F1. Nie som genetik a genetike ani nerozumiem. Mozno, ze niektore stare si zachovavaju vlastnosti a netreba menit sadbu. Ved moja stara mama urcite nechodila do zahradnictva kazdy rok si kupit nove strucky cesnaku na sadenie. Urcite "tocila" to iste. A vsetci boli spokojni a jedli a sadili dookola ten isty cesnak. Nik sa neotravil, nik si nestazoval... Teraz taka velka veda. Kazdy chce vyslachtene kazdy rok, este najlepsie aj namorene a co ja viem este ake.
Skuste vypestovat cesnak z toho svojho, aspon par rastliniek. Porovnajte s "cerstvou" sadbou,...ak ju zozeniete. Mozno bydete prekvapeni.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|