Jakon dá při pěstování asi tolik práce jako jiřiny, se kterými je příbuzný, i jeho hlízy vypadají podobně. Hlízy má dvojí, jedny jsou na jídlo a druhé na pěstování. Ty na pěstování vypadají asi jako hlízy topinambur. Na jaře se z nich nařežou kousky asi velikosti ořechu, zasadí do kelímku a při pokojové teplotě asi do týdne začnou růst. Po zmrzlých se vysadí ven do sponu cca 60x60. Mohou se přihrnout jako brambory. Na podzim - až jim zmrzne nať - se vykopou. Uskladnit se dají ve sklepě, aby moc nevysýchaly je dobré dát každý trs do igelitového pytle (např.na odpadky). Lepší je nezavazovat, aby neměly zase moc vlhko. Po zkonzumování jedlé části se zase koncem února nařežou z rozmnožovací části kousky na sázení. Z jednoho trsu je jich asi 25. U nás ho nejraději konzumujeme nakrájený na kostičky ve směsi s jablky, pomeranči či ananasem. Je dobré ho zakápnout trochou citronové šťávy aby nehnědnul. Prý se dá i vařit a nebo péct - to jsme nezkoušeli, zatím jsme ho snědli za syrova. Nerozvaří se ani při dlouhém vaření (odpad při zpracování jsem vařil slepicím).