Vzhledem k tomu, že je to řepa primárně doporučená na sklizeň malých "kuliček" na zavařování bez jejich dělení, počítejte, že naroste tak do 8 cm průměru. Asi bych se u této odrůdy bál, že pokud nebude mít stálý přísun vody, že bude trochu dřevnatět
. Pokud chcete výnos, je podle mě lepší některá z těch dlouhých.
Řekl bych, že se i lépe na zavaření zpracovávají než ty kulaté. Lépe se po ovaření loupou, je nejspíše méně odpadu (méně "hlav" a kořenových částí na jednotku délky bulvy). Když ty dlouhé nakrájíte na dílčí válečky lépe se na hranolky nebo na kolečka krájejí dál (kráječ na hranolky nebo brambory na salát, strouhání vyšších koleček na nějakém kráječi,...), výrobek je jednotnější - nejsou v něm krátké kousky z okraje kulatých a dlouhé ze středu
. Pokud jde o odolnost (proti čemu
), nejlépe na tom obecně budou odrůdy pěstované už možná stovky let - jako je Kulatá. Na výnos z kulatých Bona, z dlouhých podle toho jestli chcete dlouhou a tenčí (Alexis, Karkulka), nebo silnou a výnosnou (Monorubra). Zkuste třeba i žlutou, chutí se neliší a můžete jí dát do směsí zeleniny, bez toho, aby měla jen barvu řepy. Taky se lépe suší na platech v sušičce - nezabarví je
, nemusíte je složitě odbarvovat před sušením další zeleniny či ovoce. A čerstvá šťáva z ní taky nic nezabarví (šroťák, odšťavovač,...), ani pokud jí pijete, ani při práci, při zpracování (nádobí, kuchyňskou linku,..)
.