Predam/Darujem na gulas, dobre krmeny, nepocuva na meno Bak:
Guláš - tradičný (10 l kotlík)
Prísady: 1-2 kg mäsa (hovädzie, bravčové alebo baranina), zemiaky, mrkva, petržlen, kareláb, zeler, zelená paprika, cibuľa majoránka, červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ, olej, voda.
Postup pri príprave: Na drobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji na dne kotlíka. Pridáme na kocky nakrájané mäso a chvíľu necháme podusiť. Mäso zalejeme vodou, posolíme a pridáme majoránku, mletú papriku a korenie. Postupne pridávame zemiaky a ostatnú zeleninu a necháme spoločne variť. Pri príprave na otvorenom ohni dostane Guláš jemne údenú chuť, ktorú možeme čiastočne nahradiť ak počas dusenia cibule pridáme niekoľkých kúskov údenej slaniny. Na zahustenie z Guláša vyberieme niekoľko kúskov uvarených zemiakov, ktoré roztlačíme vidličkou a pridáme naspäť do vody. Podávame s chlebom.