Černí broučci v kočičí srsti
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 35.61 (?), 23.3.2016 17:19
Mám pocit, že si nerozumíme. V případě, že jde o jednorázovou záležitost, že zvíře donese blechu a odhalíme to hned, je lokální řešení v pořádku. Je jedno jestli se to stane, jednou nebo víckrát do roka.
Ovšem pokud na to hned nejpřijdeme a jsou-li blechy zrovna třeba ještě v době kladení vajec, lokální ošetření prostě nestačí.
O otrávení zvířata a rodiny nemůže být řeč, protože je jasné, že v případě rozsáhlého postřiku se v takové domácnosti nenachází. Pokud se používají drogérkové přípravky jde o zhruba dva dny, pokud se pozve odborná firma, jde o několik hodin. Čili to se týká situace kdy lokální ošetření není dostatečné a blechy se stále v domácnosti vyskytují.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 48.211 (?), 15.11.2009 22:12
Ahoj všem, nemohu nepřipojit mou zkušenost s blechami (souhlasím, že jsou ti "broučci" blechy, protože jich zdaleka není jen jeden druh!). Nechápu, odkud se k nám ta havěť dostala, protože máme kočky pouze doma. Náš milovaný Kuba byl ve finále tak zablešený, že přestal žrát a celý den trávil tím, že se drbal. Antiparazitní oboječek zabral jen na chvilku a navíc jsem měla pocit, že pod ním Kubovi vylysává srst... a tak jsem nakonec přistoupila k radikálnějšímu řešení, kdy jsem vyhodila pelíšek a kočičáka postříkala Fronlinem, ten ale moc nezabral a nyní jsem spokojná s novým přípravkem, který se jmenuje Spot on: no a pak jsem na něho použila i vodičku za krk a bylo po problému fakt na dlouhou dobu. Doporučuju všem, kteří se chtějí blech a ostatních ektoparazitů zbavit navždy.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 185.138 (?), 22.3.2010 22:59
I Frontline se dělá ve formě spot-on, nebo můžete ze spreje odměřit příslušné množství stříkačkou a dát mezi lopatky. Důležité je, aby se spojil s kožním tukem, navrch na chlupech je na nic, ba hůř, kočky ho olizují.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 82.17 (?), 23.3.2010 9:34
Hlavně po odblešení nezapoměňte také v odčervit. Blecha totiž přenáší tasemnici (zjednodušeně řečeno). Určitě se poraďte se na veterině, vyberou vhodný prostředek, podle váhy a věku.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 155.190 (?), 28.11.2013 23:55
jsem strašně neštastná.. náš kocourek se jen škrábe,,ale co horšího.. mám pocit že to máme všude.. malinké..černérychle se pohybující..a když to chci chytnout..tak to odskočí.. a mezi prsty to rozmáčknout nejde... všechno mě svědí..jak se toho zbavit z koberce,, nebo snad sedačky... jsem nervozní,,s kocourem jsme byli před 3 dny na veterině.. a pořád se škrabe,,,
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 155.190 (?), 29.11.2013 0:03
prosím poradte mi jak se těchto maalych bestii..zbavit z bytu.. mam pocit že je máme od kočky v koberci a sedačce.. všechno nas kouše.. je to šílené.. kočka je ošetřena Frotlinne... už 3 dny,,a co ted s náma? kočka se pořád škrabe, prosím o pomoc kohokoliv, kdo má s tímhle nějakou zkušenost. budu vám velmi vděčná.. s pozdravem Eva
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 185.138 (?), 29.11.2013 8:32
Najdete to všude na internetu, musíte vystříkat byt prostředkem proti hmyzu a opakovat, protože noví jedinci se z vajíček líhnou za 14 dní. Hlavně škvíry v podlaze, tomu dávají přednost.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 207.90 (?), 29.11.2013 16:56
Teda, naše kočka ani pes to zatím nemají, ale jak to tak čtu, tak jsem se začala škrabat taky.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 143.42 (?), 29.11.2013 21:25
Já tedy netuším, co většině z vás vrtá hlavou... protože obyčejná blecha není nic vzácného, konkrétně u psů a koček na vesnici je to zcela běžné a rozhodně se nad tím nikdo nepozastavuje Vy to tu popisujete, jako něco z Marsu... bože, to jste fakt nikdy neviděli blechu?? Tak koupím prostředek na to určený (na trhu je jich dost) a aplikuju ne?? Myslím, že jich i pár účinkuje na larvy a vajíčka, stačí na NETu pohledat. Mí psi blechy nemají, tedy běžně nemají, ale stačí se sejít s mamčinou fenkou, která zase,,kamarádí" s psy místního blba... což je bleší ráj a hned jim nějaká běhá po čumáku. Asi i proto, že jsou oba chlupatí, blechy se zdržují právě v té krátké srsti na hlavě a my se hodně mazlíme, tak se mi nestalo, že bych nějakou neulovila hned vzápětí, co nás navštíví ...a ony se nám pomnožily. Stále jsou to jen jednotlivé kusy cca jednou za měsíc. Navíc v létě psi měli aplikované spoty na klíšťáky (tudíž i blechy) tak problém nebyl.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|