Černí broučci v kočičí srsti

host - 131.51 (?) 
3.12.2008 12:04

No, ty potvůrky na slepicích a na kočkách jsou možná odlišné druhy, ale mně vypadají stejně. Blechy to určitě nebyly, blechy mají tvrdé hrotité tělo a obtížně se dají chytat do prstů, protože se snaží uniknout skákáním. Tyhle se nesnaží uniknout a dají se poměrně snadno rozmáčknout. Barvou jsou od světle žluté po tmavě hnědé, černé nejsou. Každopádně tehdy reagovaly velice dobře na obyčejný šampon na psy Difuzil.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Velvetina - (44) - 44.26 (?), 25.6.2009 14:30

Souhlasím se Simonou. Podle Vašeho popisu jsou to blechy. Měla jsem před lety dvě asi měsíční koťata napadená blechami. V kožíšku měly blechy úplnou dálnici na stupni 4 Všude tytéž "kousky", které popisujete. Koupila jsem tehdy difusil a koťata postříkala. A nastalo představení! Z koťat začaly blechy skákat až do dvoumetrové vzdálenosti, byly to úplné gejzíry, lezly omámené a přiotrávené všude kolem, byl to běs! Letěla jsem pro vysavač a všechno jsem rovnou vysávala (postříkala jsem totiž koťata v obýváku, naivně jsem se domnívala, že blechy potom na novinách vykartáčuju). Ale moje terapie zabrala a byl klid. Frontline je dobrý, ale teď má moje kočka nějaký nový obojek - světle zelený, údajně má vydržet jeden rok a cenově je mnohem výhodnější než frontline. Zatím nemá ani blechy ani klíšťata, přestože je převážně venku.

Tak držím palce!

host - 173.13 (?), 8.9.2010 16:29

.. obojky jsou sice levnější, ale pro kočky, které se pohybují volně venku jsou dosti nebezpečné.. kočka se může někde zaháknout a hlavně i udusit.. chápu že je to vždy taky o té ceně, ale myslím, že je chcete chránit a ne ohrožovat.. :)

host - 221.2 (?), 27.3.2012 21:04

Difusil se používá pro lidi, pro hlodavce, pro ptáky, nebo pro psy. Ale nikdy ne pro kočky! Pozor! Pro kočky je jedovatý!

host - 128.127 (?), 4.5.2013 15:18

Dočetla jsem se že se dělá i Difusil pro psi i kočky! ;)

host - 209.18 (?), 21.3.2016 13:40
Dobrý den, můj bulík se už dva týdny škrábe. Na veterině nam bylo řečeno, že ma pouze alergii (jak to u bulíků bývá),dostal antibiotika na mazání. Už u veterináře měl tyhle dvě potvůrky, prý to blechy nejsou. Vse po par dnech zmizelo, i vyrážka. Ale týden zpátky prislo opět drbání a tyhle potvůrky (zase tak 2-3) vše jsme pro jistotu vystříkali bio killem, vyprali, kočky dostali Frontline a pejska jsem vykoupala a nastříkala sprejem proti parazitům. Dva dny na to se objevili a zase dvě :(už si nevíme rady. Děkuji Nicole
Poradíte mi prosím, co to může být?
Poradíte mi prosím, co to může být?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 35.61 (?), 21.3.2016 15:10

Nejsem veterinář, ale podle mě to blecha je. Nicméně chcete-li mít jistotu, obrátila bych se na veterináře, který se specializuje na dermatologii, ti se v breberkách a vůbec tomu, co se děje s kůží velmi dobře vyznají. Nevím odkud jste, ale je například v Praze, Stodůlkách.

Obecně ať už jde o jakéhokoliv parazita typu blecha, čmelíci apod., tak ti se rádi schovávají do různých škvírek například v podlaze, skříni apd. a také třeba do oblečení. Moje zkušenost je taková, že vystříkat vše přípravkem nemusí vždy stačit, protože se nemusí dostat právě do těch škvírek, kde mohou být třeba larvy.

host - 240.228 (?), 22.3.2016 13:41

No to jsme to dopracovali..už ani veterinář nepozná obyčejnou blechu?!? Jestli si myslí, že je kráva fialová, tak ho změňtenoPejskovi dejte také nějaký spot on proti blechám, třeba klidně i Frontline, jako mají kočky a blechy postupně vychcípají, účinkuje na všechna stadia. Nemusíte doma nic vystříkávat další chemií.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 35.61 (?), 22.3.2016 14:58

S první částí souhlas, ale to další už bych až tak jednoduše neviděla. Použití spot-on je v pořádku, také je používám, ovšem viděla jsem také několik pejsků, kteří po jejich použití měli toxický šok. Nicméně něco se použít musí, to je jasné.

Pokud jde o zda použít nebo nepoužít doma další chemii, tak s tím souhlasit nemůžu. On je totiž rozdíl, když si zvířátko přinese jednu blechu a hned se zakročí, pak je většinou domov v bezpečí a nebo jsou již blechy dobře poschovávané. V tom případě ošetřené zvířátko bude mít nejspíš klid, dokud bude přípravek působit, ale blechy se přemístí například na člověka. Nejúčinější je prevence a když se nějaká blecha najde, tak jednat včas.

host - 240.228 (?), 23.3.2016 8:00

Než vystříkat jedem celý byt a přiotrávit celou rodinu včetně těch zvířat... je myslím spot on menší zlo. Např.Advantix vím, že účinkuje na všechna stadia a blechy po krátkém čase vyhubí. Mám dva velké psy, dvě kočky, všichni žijí venku i doma, blechu přinesou každou chvíli, ale nikdy se nám nestalo, že by jsme byli zablešení, stačilo koupit právě spot on.  Nijak z toho nadšená také nejsem, ale jak píšete, nějaká ochrana stejně být musí a tohle mi přijde jako nejmenší zlo už proto, že pes už od začátku roku, přinesl sna 15 klíšťatno kočky sem tam nějaké také..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz