Živý plot z tújí

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?)
29.8.2010 21:21

30cm je myslim moc blizko i na jine, sloupovitejsi kultivary. Zase 80cm je mozna az moc. Ja je mam cca 60cm. Rozhodne za rok-dva z nich bude kompaktni zivy plot. Projit skrz pujde vzdy. Stejne tak preskocite zdeny plot.

Jestli jsou z hobbymarketu, tak nejspis maji spatne koreny, musite je poradne zavlazovat (ale zase ne moc). Mne Brabanti prezili vsichni, cyprisky tak 80%.

Rozhodne bych ale dneska koupil nejaky vhodnejsi kultivar, a to v zahradnictvi. Ale clovek chce mit vsechno hned a za par korun, tak jsem neodolal lakadlu :-).

Na druhou stranu mam i jine konifery (a zadarmo), a ty jsou urcite hezci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 57.207 (?), 27.8.2010 19:21, zobrazeno: 7968x
Minulý podzim jsem nasadil túje brabant, byly krásné skoro metr vysoké, ale od jara hnědnou a jsou čím dál míň husté. Nasadil jsem je jen asi 30 až 40 cm od sebe, tak si myslím že je to tím. Jen jsem chtěl poradit jestli je mám přesadit a dát je dál od sebe nebo je mám nechat, že by si třeba zvykly? Nasadil jsem je tak blýzko, protože jsem nechtěl aby mi někdo procházel přes zahradu, když jiný plot nemám. Jsem začínající zahradník, tak budu rád, když mi někdo poradí.

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 29.8.2010 21:21

30cm je myslim moc blizko i na jine, sloupovitejsi kultivary. Zase 80cm je mozna az moc. Ja je mam cca 60cm. Rozhodne za rok-dva z nich bude kompaktni zivy plot. Projit skrz pujde vzdy. Stejne tak preskocite zdeny plot.

Jestli jsou z hobbymarketu, tak nejspis maji spatne koreny, musite je poradne zavlazovat (ale zase ne moc). Mne Brabanti prezili vsichni, cyprisky tak 80%.

Rozhodne bych ale dneska koupil nejaky vhodnejsi kultivar, a to v zahradnictvi. Ale clovek chce mit vsechno hned a za par korun, tak jsem neodolal lakadlu :-).

Na druhou stranu mam i jine konifery (a zadarmo), a ty jsou urcite hezci.

solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 30.8.2010 11:15
30-40 cm je správně, na jedné straně je mám 50cm a už je to moc od sebe. Po pěti letech nejsou úplně odspodu spojen´v nepropustný plot. Nejlepší je sázet tři kusy do metru.

host - 129.96 (?), 31.8.2010 10:27

Možná záleží na druhu, ale mám 20letou zkušenost a nejvhodnější mně připadá vzdálenost 80 cm. Plot z thují je běh na dlouhou trať. Při 80 cm prorostou časem úplně dokonale. Důležité je, je hlavně stříhat od začátku na šířku. U své první řady jsem to udělal pozdě a teď musím nahoře stříhat metr šířky a to je trošku fuška.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 31.8.2010 10:55

Dobrý den, sázím léta tůje na vzdálenost 70-80 cm a udělají vždy krásný živý plot. Jen nesmíte prošvihnout stříhání, protože pak je plot moc široký a hůř se udržuje (tedy je to pracnější). Takže ta Vaše vzdálenost mi připadá hrozně malá, stromky musíte mít natlačené na sobě. Marcela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz