Ďakujem vám pekne, dnes to už žiaľ neodfotím, je tma, ale napíšem predajcovi, tú cenovku som tam nedala naschvál, pretože som si myslela, že asi zle vidím. Objednala som si totiž Pinus ponderosa Viktor, prišlo mi to takto:-)) :
Určitě je to smrk. Podle mého názoru to jeněkterý ze sivějších (namodralých) čarověníků smrku ztepilého (Picea abies).. Přesné označení bude asi obtížné, je jich mnoho a různě rozšířené. Na čarověníky určitě nejsem ten pravý znalec, jistě se tu najdou i jejich sběratelé a pěstitelé, kteří poradí lépe.
Doporučuji:
Vyfotit smrček ještě alespoň jednou, z trochu větší dálky, aby byl vidět celkový habitus.
Na smrčku je vidět ještě jmenovka, jistě ho nemáte příliš dlouho. Co takhle se zeptat tam, kde jste ho koupil/-a?
Ďakujem vám pekne, dnes to už žiaľ neodfotím, je tma, ale napíšem predajcovi, tú cenovku som tam nedala naschvál, pretože som si myslela, že asi zle vidím. Objednala som si totiž Pinus ponderosa Viktor, prišlo mi to takto:-)) :
Strejda gůgl :-) mi Pinus ponderosa Viktor nenašel, ale našel Picea pungens Viktor. (Netroufám si však tvrdit, že je to jistě on: smrk pichlavý mívá opravdu pichlavé jehlice a u Vašeho smrčku se zadjí být tupě zakončené. Navíc Picea pungens Viktor na obrázcích je daleko stříbrnější...) (Můj tip, že to je odrůda smrku ztepilého, tedy třeba Picea abies Vuktor také google nezná.)