strom do dvora
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 170.243 (?), 6.8.2008 19:02
moc dekuji za rady... neco z toho vyberu... nebo jeste chvilku progoogluju a pak taky uvidim, co kde prodavaji..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 6.8.2008 13:47
Ještě k jehličnanům, prodávají dost různých roubovaných, že nedosahují obvyklé výšky 20-30m, ale třeba právě kol 3-4m. Když už ale něco, tak třeba borovice Drac.- má pruh.jehlice nebo wallich.-je vzdušná, nebo jedličku se žlutými výhonky, či smrk třeba převislý, je toho na výběr fakt hodně. Letos vybírám a vybírám, mám už přes 30 různých jehličnánků, snažím se o sesazení různých druhů a tvarů, zatím se mi to daří, vypadá to moc pěkně, horší to bude za pár let, až narostou a místa bude méně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 1.9.2008 22:41
Záleží na podmínkách, cca půl metru za rok. Menší rostou pomaleji, pak se to zrychlí (klidně i metr za rok), pak se to zase zpomalí a spíš jen sílí kmen. Jak přesně rostou ty vaše vidíte - každé "patro" větví = jeden rok. Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 180.147 (?), 2.9.2008 13:31
Nemám smrčky na zahradě, ale před 20 roky jsem vysadila pár semenáčků do takového tupějšího "elka" za plotem k silnici, aby sloužily jako "odstínění, odsmradění a závěs". Trvalo dost dlouho, než splnily svou fukci. Teď už je to fajn. Zastřihuju je, ale dost nepravidelně, protože jsem nechtěla, aby byly zarovnané podle "lajny". Tak teď udržuji přijatelnou výšku a ustřihnu vždy jen větve, které příliš "vyčnívají". Vyloženě dle sebe, jak se mi to líbí. Působí to celkově jako takové smrčí. Kmeny nejsou vidět, jsou obrostlé větvemi. Vždy, když se uřízne terminál, snaží se časem nějaká větev ho nahradit, ale časově to není otázka ani dnů ani týdnu, takže často můj zákrok nepotřebují. Jsme na konci prťavé vesničky a tak bych řekla, že je to lepší, než jen holý příkop a za ním nic. M.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 2.9.2008 22:12
my jsme meli na chate take takovy pokus o zivy plot ze smrcku. Časem se staval nevzhledny, dole to vyholovalo, a taky stříháni a následné shrabávání ustřižených vetviček byla nepříjemna záležiitost, protoze potvory dost pichaj.
Kdyz vidím ty vaše smrčky, které jsou nyní krásně pravidelné, tak bych je asi postupně brala jako vánoční stromečky a volné místo po nich nahrazovala něčím jiným - habry, bobkovišně, vajgelie, tisy atd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
ilča - Bronzový Zahrádkář (88) - 238.108 (?), 2.9.2008 22:25
|
|
 |
|