Přezimování sazenic smrčků v květináčích
|
|
 |
 |
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?) 13.10.2008 10:42
Už několik let pěstuji kaštany venku v květináčích, květináče stojí venku na zemi a kaštany zatím nezmrzly, květináče jsou obyčejné plastové. Nijak je nezatepluji, vycházím z toho, že stromečky jsou malé, kořeny by zasahovaly tak 10-20 cm hluboko kdyby byly vysazené v zemi a když v zimě mrzne, tak půda do takové hloubky běžně stejně promrzne.
Letos jsem ještě svou sbírku stromků v květináčích rozšířil, mám v květináči smrčky, modřín, ibišek, buk. Všechno to nechám přes zimu venku, jen tak na zemi. Uvidím jak to s tím vším dopadne.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 209.65 (?), 12.10.2008 1:14, zobrazeno: 15997x
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.126 (?), 13.10.2008 1:21
Pokiaľ sú to neni umelohmotné kvetináče (tzv. záprdky), ale sú v klasických z hliny pálených kvetináčoch tak by mali bez problémov prezimovať. Odskúšané.
|
|
 |
|
 |
 |
|
KarlosH - (21) - 186.98 (?), 13.10.2008 8:39
Přesně tak, smrky jsou v klidu, jen nesmí vyschnout. Můžeš je klidně zarýt, nebo je dát někam kde bude sníh, pod sněhem jsou uplně v pohodě
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.31 (?), 13.10.2008 10:33
Myslím, že ani jedna z vašich dvou dobře míněných a dobrých rad u paní nepůjde, jelikož má smrčky v lodžii. Rovněž žádná z myšlenek samotné tazatelky není asi vhodná. Pro klid duše bych doporučoval umístit jen květináče, nevím kolik jich máte, do vhodné krabice a tu vyplnit spadaným listím. Občasná zálivka ano, to jistě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.100 (?), 13.10.2008 11:09
Také zimuji smrčky jen tak v pálených květináčích venku a neřeším to. Jen myslím na to, abych je občas zalil.
Zatím to funguje, i když je pravda, že poslední dvě zimy byly hodně mírné.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?), 13.10.2008 10:42
Už několik let pěstuji kaštany venku v květináčích, květináče stojí venku na zemi a kaštany zatím nezmrzly, květináče jsou obyčejné plastové. Nijak je nezatepluji, vycházím z toho, že stromečky jsou malé, kořeny by zasahovaly tak 10-20 cm hluboko kdyby byly vysazené v zemi a když v zimě mrzne, tak půda do takové hloubky běžně stejně promrzne.
Letos jsem ještě svou sbírku stromků v květináčích rozšířil, mám v květináči smrčky, modřín, ibišek, buk. Všechno to nechám přes zimu venku, jen tak na zemi. Uvidím jak to s tím vším dopadne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.160 (?), 13.10.2008 10:57
mohla bych se zeptat jak množíte kaštany, dáváte je do půdy již ted na podzim, nebo se má čekat na jaro, do jakého substrátu sázíte (sejete)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.251 (?), 13.10.2008 23:44
Posbírané kaštany Jírovec Maďal přes zimu v suchu vyschnou a ve vlhku rády plesniví. Podle mých zkušenosté je nejlépe nasbírané kaštany tak do 10 dnů zasadit tak 5 centimetrů do země nebo někde v lese pod stromy do listí. Je třeba je dávat někde, kde je méně myší. Klíčivost mi vychází tak 50 %
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|