Několik semen jsme si z UK dovezli a zkusili je tady zaklíčit - neůspěšně.
Nicméně, minulý týden jsem zahlédl jeden stromek Monkey puzzle růst ve vesnici Sulice (východní okraj Prahy), takže pěstování u nás je možné.
Také bych si tento strom chtel vysadit :-)
HrusH
Zatial som tieto semena na nasom trhu nenasiel. V Anglicku su tieto rastliny dost popularne, semena sa tu daju objednat, neviem vsak ci zasielaju aj do zahranicia..Ked sa vratim domov skusim ich pestovat aj ja.
Několik semen jsme si z UK dovezli a zkusili je tady zaklíčit - neůspěšně.
Nicméně, minulý týden jsem zahlédl jeden stromek Monkey puzzle růst ve vesnici Sulice (východní okraj Prahy), takže pěstování u nás je možné.
Také bych si tento strom chtel vysadit :-)
HrusH
Přítel si nedávno také zasadil tuto dřevinu na zahrádku. Kupoval ji někde po cestě z Hradce Králové do Prahy (ještě než byla dostavena dálnice D11). A zatím mu roste.
Se semeny bych neexperimentoval doporučuji koupi mladé rostliny v ceně od cca 1000kč výše podle velikosti. pokud máte zájem napište zjistím přesnou cenu
Mám araucarii doma již několik let, pěstuji ji ale stále doma a nevím, zda-li bych ji mohla přes léto nechat venku na terase. Nemáte s tím, prosím, zkušenost? Díky, Kristýna
Auracaniu som dal z okennej parapety na priame slnko. Rastlinka toto nezniesla v takom rozsahu a spálilo a ohnedlo jej časť ihlíc Potom som ju dal do polotieňa a už pochytila zelenu farbu . Treba na nu ist zľahka. Na zimu ale isto jej treba zabezpečiť chlad aby správne vegetovala a na jar znovu naplno rástla.