Kde se daji sehnat semena araucarie araucany

host - 120.224 (?) 
18.8.2007 10:36

Araucarii mam letos koupenou v kontajneru, cca 50 cm, cena byla 690,-Kc, byla to velice vyhodna koupe u maleho zahradnika.

Pokud araucarii zakoupite u nas u obchodnika, ktery ji ma treba z lonskeho roku, sance, ze prezije zimu se tim zvetsuje.

Dle zkusenosti je pestovani ve volne pude v nasich podminkach velice komplikovane a je treba pocitat s tim, ze nechate-li ji v pude pres zimu, treba i zajde. Mam ji v kontajneru, doporucuje se velky kontajner s kvalitni zeminou, je umistena v zahrade na primem slunci, je videt ze roste, resp. prirustkum se dari.

Zahrada je v regionu, kde je velice mirne klima, presto se zimy obavam a pocitam s tim, ze ji dam na schodiste do domu.

V anglii jsem araucarii mel v zemi na zahrade, mlada rostlinka byla cca 30cm vysoka, po tusim 7 letech je z ni cca 1,5m obaleny ker, dle zprav se ji nadale dari dobre.

POkud mohu poradit, touzite-li po nevsedni rostline podobne araucarii, pordte si do nasich zahrad mnohem vhodnejsi Cunninghamia lanceolata, je araucarii podobna, avsak nase podnebi snasi mnohem lepe. Zahradnik dobreho rozhledu Vam ji snadno zajisti, cena 50cm rostliny by nemela presahovat cca 500,-Kc.

Cunninghamii mam v zahrade nyni tretim rokem, predesla silna zima z predlonska byla ok, rostline se dari, polostin je idealni, take vsazeni mezi vyssi dreviny je mnohem lepsi, ochrani pred vetrem.

host - 86.154 (?), 2.4.2008 12:23

Můžu potvrdit Cunninghamia lanceolata vydrží mnohem více než araucarie, mám už 8 let a roste jedna báseň...pokud by jste měli někdo zájem... mám ještě 3 rostlinky - 3 roky staré... michal.zk@seznam.cz

host - 176.58 (?), 23.4.2008 23:49

Zdravím,

letos jsem koupil 10 semen Araucaria araucana na

www.semencesdupuy.com/2F874-Araucaria-Araucana-Monkeypuzzle-Tree.html

Klíčivost 80%, zdárně rostou.

Cuninghamie jsou k dostání za levno v lesoškolce u Brandýsa nad Labem (30 kč za 30 cm rostlinu). Zimu přežily super. Taky nebyla žádná Sibiř.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz