hnědnutí thují

host - 250.41 (?)
6.10.2008 20:43
Obrat ručně odumřelé části, nestříhat! Stříkat proti houbovým chorobám.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

valda - (2) - 146.2 (?), 13.5.2008 15:31, zobrazeno: 19772x

Přikládám fota thuji a potřeboval bych vědět jestli se dají ještě zachránit nebo bude lepší je vykopat.Nejsem sám kdo je má tak napadnuté.Nevíme si s tím rady.jsou to thuje smaragd.Děkuji za případné rady.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 224.1 (?), 20.5.2008 16:50

Máme úplně stejný problém a dokonce jsem si chvíli myslela, že ty fotky jsou z naší zahrady. Ptám se také - Co s nimi?

host - 204.34 (?), 20.5.2008 17:24

Tůje jsou opravdu silně poškozené. Nevěřím tomu, že se dají zachránit.

Je otázka, co to způsobilo? Asi houbová choroba "hnědnutí tůjí" (tak jsem to viděl napsané a vyfocené v nějakém atlasu, se jménem choroby, ale to si už nepamatuji). Nebo od posypové soli? (není z druhé strany solená komunikace?) Nebo jiné chemické poškození? (postřiky anebo jiná domácí chemie?)

Pokud bych se je snažil zachraňovat, volil bych následující postup: odstranění všech poškozených částí, radikální sestřižení - zmlazení, postřik proti houbovým chorobám, rozumné přihnojení - pravděpodobně do zálivky anebo "na list" (postřikem) s přidáním nějakého "podporovadla" růstu (stimulační výtažky z řas nebo něco takového).

Ale jak jsem psal již výše - nevěřím tomu, že se dají zachránit. (A veškerá případná práce s jejich zachraňováním pravděpodoně přijde vniveč). Josef.

host - 250.41 (?), 6.10.2008 20:43
Obrat ručně odumřelé části, nestříhat! Stříkat proti houbovým chorobám.

host - 218.10 (?), 27.10.2008 10:24

Mám možnost přesazení vzrostlých cypřišů. Z venčí jsou nádherné, zelené, ale po odkrytí větví jsem zjistil, že zelená část je do hloubky 10 cm a zbytek je suchý, rezavý. Chci se zeptat, zda je to přirozené a nebude to mít vliv na další růst po přesazení a nebo výjde práce v niveč. Děkuji

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 68.129 (?), 27.10.2008 19:21

Taky nevěřím, že by se zachránily. Přesně takto vypadaly a dosud některé vypadají u souseda. Vysadil je podél plotu ve vzdálenosti cca cca 2m od silnice. Domnívám se a domnívala jsem se, že usychají a uschly. Ale teď jsem trochu na vážkách-tady se v zimě sype i solí, je zde prudké klesání a zároveň nebezpečné zatáčky. Je možné, že v této vzdálenosti odsypané komunikace jim vadil posyp, sucho nebo obojí? Ještě-neodcházejí mu najednou, ale postupně 2-3, po čase další a další v období cca 3 roků. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz