Dá se hnojit granulemi na mulč?

houba_zahradníkem - (9) - 16.114 (?)
2.9.2009 11:25

Dobrý den. Mám všechny skalky zafóliované a všude mám kůru. Roste v nich všechno od skalniček až po zakrslíky a čarověníky. Hnojím granulemi (na okrasné dřeviny) a nevidím na tom nic špatného. Granule zapadnou do kůry a přes fólii kapilárně hnojivo dojde tam kam má. Nechápu názor Ferdy mravence, hnojíme proto, aby jsme dodali rostlinám něco co v půdě není. I zakrslíci mají scé přírůstky (a chceme je), tak proč ne?  neznám Vaši půdu, takže co jim dát musíte vědět sama, ale hnojit rozhodně ano. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 82.74 (?), 23.7.2009 9:33, zobrazeno: 6866x

Dobrý den, mám skalku kde jsou převážně zakrslé konifery. Abych se vyhnula pletí, položila jsem geotextilii a zamulčovala. Mohu takto založenou skalku hnojit garnulovaným hnojivem (byl mi doporučen Celerit), nebo raději hnojivo přidávat do vody a zalévát? Ty granule se mi zdají pohodlnější, ale nevím jestli se to hnojivo přes ty dvě vrstvy k rostlině dostane. Děkuji za odpověď.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 23.7.2009 11:51

Proč je chcete hnojit? Máte zakrslé jehličnany, takže asi nechcete, aby moc rostly. No a hnojí se proto, aby něco přirůstalo, mělo plody atd., a když mám něco zakrslého a ještě k tomu čerstvě vysazené co nepěstuji kvůli plodům, tak si to určitě najde dost živin v půdě, kde je to zasazené.

host - 82.74 (?), 23.7.2009 12:02

Ta skalka je asi rok stará, ještě jsem ji nehnojila. Tak ji mám nechat být?

houba_zahradníkem - (9) - 16.114 (?), 2.9.2009 11:25

Dobrý den. Mám všechny skalky zafóliované a všude mám kůru. Roste v nich všechno od skalniček až po zakrslíky a čarověníky. Hnojím granulemi (na okrasné dřeviny) a nevidím na tom nic špatného. Granule zapadnou do kůry a přes fólii kapilárně hnojivo dojde tam kam má. Nechápu názor Ferdy mravence, hnojíme proto, aby jsme dodali rostlinám něco co v půdě není. I zakrslíci mají scé přírůstky (a chceme je), tak proč ne?  neznám Vaši půdu, takže co jim dát musíte vědět sama, ale hnojit rozhodně ano. 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 2.9.2009 13:20

Skalku jsem zatím nehnojil. Mám zato, že skalka a alpinky napodobují horské prstředí chudé na živiny. Spíš mám problém, že některé vitálnější skalničky se příliš rozrůstají a třeba je tlumit.  Nevylučuji, že v extrémně chudé půdě je vhodné pohnojit i skalničky, ty naše (abych nekecal, o skalku se stará žena)  to zatím nepotřebovaly.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz