Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?)
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Kačí - (6) - 15.160 (?), 25.5.2013 23:21, zobrazeno: 17750x
V našem ovocném sadu bylo po zimě vše v pořádku. Na jaře stromy narašily, nádherně kvetly, listy se zelenaly, ale během týdne některým jabloním, hrušním, a švestkám zmizelo listí. Těm nejladším úplně, těm starším půlka listů zůstala normální, u zbytek listů jakoby zesvětla, zůžil, zakrněl, v podstatě zmizel. (stromy se na jaře stříhaly) a přes silnici je řepka, kterou stříkaly.Na stromkách vidím mravence, ale mšice jsem nenašla. Vůbec si nevím rady, holé stromky vypadají žalostně, nevím, jak jim pomoct :-((
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kačí - (6) - 13.96 (?), 26.5.2013 11:48
Dobrý den, děkuji za odpověď, fotky dodám navečer -bylo mi jasné, že se bez nich neobejdu. On už samotný dotaz se smolil příšerně... jak to popsat, že?, když nad něčím skoro brečíte :-)) Když se mi nepovede něco na záhoncích, čert to vem, dá se to napravit ještě ten rok, nebo nejpozději za rok, ale v sadu je to vše běh na dlouhou trať. Zasadit, tři roky se s tím piplat, a když pak už by se dalo sklízet, přijde něco podobného a představa, že by se to muselo vykopat a znovu ten kolotoč... a pak jednou kroupy, druhý rok to zmrzne,..skoro nevěřím, že v obhodech může být " živé" ovoce :-))
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kačí - (6) - 99.8 (?), 26.5.2013 18:51
Pěkný podvečer, tak konečně ty fotky. I když focení v tom dnešním počasí... no, snad bude něco vidět... děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.26 (?), 26.5.2013 19:06
Dobry den, velmi podobne vyzerali listy mojich malin, po zasiahnuti herbicidom. Tak ci to nema suvislost s tou repkou co ste spominala.
PS: Ale poradit vam co robit v takom pripade neviem, ja by som asi skusil stromceky hlbko zakratit, ale mozno je to blbost. Moje maliny po case uplne vyschli.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 200.122 (?), 26.5.2013 19:39
"... některým jabloním, hrušním, a švestkám zmizelo listí". "... a přes silnici je řepka, kterou stříkaly".
A jsou všechny ty postižené stromky vysazeny poblíž té silnice, za níž se nachází pole s řepkou? A naopak, rostou všechny zdravé stromky ve vzdálenější části sadu?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|