Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice

host - 45.252 (?) 
2.8.2015 21:51

Tak důvod proč jablon na A2 zakrněla v růstu zdá se odhalen. Není to ani výživou, suchem, utopeným vysazením o 5cm apod.(krček s roubování jsem obkopal a žádný, žádný kořen na místem roubování nebyl) Letos na jaře jsem provedl zkrácení kosterních větví a obrostu o 1/3 a růst se nedostavil. Zato se přemnožili už videlně hryzci v zelenině a bramborech. Jablon je zasazená ve velkém 50cm koši, který sice zabranuje ohlodání kořenů až ke kmínku, ale nezabránil zdá se těm bestiím hryzcům ožírat v zimě a na jaře veškeré kořeny po obvodu koše a pod košem.  Takže jablon sice neuschne, ale ani neroste a plodí maličké jabka, letos vlivem sucha a také asi kompletního ožrání kořenů mimo koš, začala schazovat listy, ihned jsem ji zalil. V okruhu do 10M od jabloně, v záhonech jsem odchytal za poslední týden už 7 hryzců do pasti, co půl hodina jeden.

Je nějaká šance v případě poctivého odchytu téměř všech bestií hryzců, že jablon pustí nové kořeny mimo koš a poroste???

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 132.33 (?), 3.8.2015 13:06

Před 10 lety jsem také bojoval s hryzci, kteří se k mým nově vysazeným stromkům stahovali od potoka vzdáleného 50 m.

Koupil jsem past a v návodu bylo varování, abych na ni nesahal holou rukou, že lidský pach hryzce odpuzuje!

Napadlo mě, že lidská moč by hryzce také mohla odpudit. Stromky jsem zaléval touto tekutinou, rostly jako z vody a hryzci zmizeli. Kdo to zkusí, mohl by podat zprávu! J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz