Zkušenosti s Gold Bohemií

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?)
29.9.2011 22:34

Problém je, že jablka v tuto dobu sklizená nebývá kde uskladnit. Sklepy ještě nejsou vychladlé a málokdo má klimatozovaný sklad. Déle by vydržela jablka pěstovaná na bujnější podnoži, skladovatelnost se trochu prodlouží až stromy zestárnou a budou relativně méně vyhnojené dusíkem. Pravda je, že všechny Rubíny a Bohemie z vyšších poloh mají skladovatelnost delší.
Já je sklízím natřikrát v 2 týdenních intervalech (minulou neděli poprvé). Ponechané plody dorůstají a dobarvují se. Nemohu však říci, že by podtržené Bohemie vydržely déle. Na rozdíl od Melodií, Spartanů nebo třeba Smiřických.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4607) - 38.136 (?), 29.9.2011 18:52, zobrazeno: 3391x

Letos jsem poprvé sklidil větší množství plodů. Dle literatury se sklízí koncem září /to by sedělo/. Vydržet má do února. Tak to tedy ani náhodou. Plody zrají ostošest, moučnatí a dělají se na nich hnědé fleky, které jdou do dužniny. Chemicky byla ošetřována. Myslím, že hnědé skvrny mají na svědomí vosy, které jablka nabodávají a taky vyhryzávají důlky. Chuť je ale skvělá, dlouho jsem takové jablko neochutnal. Tak co s ní, že by se měla podtrhnout? Ale pak to nebude ono - velikánské zlaté plody velmi příjemné chuti. Nebo patří do vyšších poloh. Já jsem z Hradce Králové.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 29.9.2011 22:34

Problém je, že jablka v tuto dobu sklizená nebývá kde uskladnit. Sklepy ještě nejsou vychladlé a málokdo má klimatozovaný sklad. Déle by vydržela jablka pěstovaná na bujnější podnoži, skladovatelnost se trochu prodlouží až stromy zestárnou a budou relativně méně vyhnojené dusíkem. Pravda je, že všechny Rubíny a Bohemie z vyšších poloh mají skladovatelnost delší.
Já je sklízím natřikrát v 2 týdenních intervalech (minulou neděli poprvé). Ponechané plody dorůstají a dobarvují se. Nemohu však říci, že by podtržené Bohemie vydržely déle. Na rozdíl od Melodií, Spartanů nebo třeba Smiřických.

host - 99.88 (?), 30.9.2011 21:19
Tipuju na kombinaci vos a počasí. Zhruba poslední 3-4 roky mi vosy a sršně napadají dozrávající jablka takovým způsobem, že se kolikrát bojím, jestli vůbec něco zbyde. Zároveň se poměrně dost daří hnilobám, takže co nesežerou úplně, to začne hnít..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz