Zálivka po hojení stromů

host - 25.2 (?)
21.3.2013 10:29

Mate samozřejmě pravdu.I když Granulovana a mleta hnoji spiše slouži k postupnemu a dele pusobicimu uvolnovani živin do pudy a k rostlinam.Pro rychly naběh hnojiveho učinku slouži hnojiva v kapalne formě.Proto naši předkove využivali hnojeni i na zmrzlou pudu s naslednym zaoranim nebo zarytim až to podminky umožnily.Je to samozřejmě věci každeho, ale s hnojivymi zalivkami by jsem ještě nějaky čas raději počkal.Nevime jake počasi je připraveno na duben, a probudit rašeni a rust dusikatymi hnojivy s rychlym nastupem je riziko.Rozhozenim granulatu v dnešni době kdy se rano vyskytuji i mlhy a dešt je jistějšim nastartovanim.-Ale jak řikam je to věci na každem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 25.2 (?), 21.3.2013 10:29

Mate samozřejmě pravdu.I když Granulovana a mleta hnoji spiše slouži k postupnemu a dele pusobicimu uvolnovani živin do pudy a k rostlinam.Pro rychly naběh hnojiveho učinku slouži hnojiva v kapalne formě.Proto naši předkove využivali hnojeni i na zmrzlou pudu s naslednym zaoranim nebo zarytim až to podminky umožnily.Je to samozřejmě věci každeho, ale s hnojivymi zalivkami by jsem ještě nějaky čas raději počkal.Nevime jake počasi je připraveno na duben, a probudit rašeni a rust dusikatymi hnojivy s rychlym nastupem je riziko.Rozhozenim granulatu v dnešni době kdy se rano vyskytuji i mlhy a dešt je jistějšim nastartovanim.-Ale jak řikam je to věci na každem.

sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 20.169 (?), 21.3.2013 1:54

Zdravím

Je vidět, že Vás reklama na hnojení z Receptáře vyvádí z míry. Musím přiznat, že jestli jste hnojili teď tak to je brzo a zbytečně jste vyhodily peníze za hnojivo a přitom stromek spí a vúbec neví o tom že jste ho přihnojili a nehledě na to srážky vyplaví živiny z hnojiva dříve než si jich kořeny všimnou (spí v zimní dormaci) Já poprvé přihnojuji stromky ledkem a to v době zeleného poupěte květů. V této době nasypu pod stromek dvě hrstě hnojiva rovnoměrně po obvodu korunky a potom až v červenci. Po nasypání hnojiva pod stromky nechám hnojivo ležet na povrchu půdy a sv. Petr ho kropí deštěm. Tento postup plně vyhovuje stromkúm a i velkovýroba se na sv. Petra spoléhá. Během vegetace je dobré přihnojovat stromky na list spolu s pesticidy. Nejlepší je pro hnojení na list Krystalon plod a květ.

sadař vlada

host - 57.250 (?), 21.3.2013 9:36

Svatý Petr se slaví 29. června spolu s Pavlem. V církevním kalendáři najdeme ještě další dny zasvěcené svatému Petru a to: 22. únor a 1. srpen. Žádný z těch dní není ideální pro jarní déšť kropící hnojivo. Jakého Petra Vlado myslíte?
Není lepší hnojivo zapravit do půdy?

sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 20.86 (?), 21.3.2013 19:05

Zdravím

Já jsem nemyslel svátek Sv. Petra, ale to, že sv, Petr je patron deště a alespoň u nás se říka když prší, že nám to zalívá Sv Petr.  Samozřejmě, že je lepší když hnojivo zapravíte motyčkou do púdy, ale ono to kolikrát u povrchově kořenících zákrsků nejde a ve velkovýrobě se to také přihnojuje povrchově. Zase na druhou stránku ledek na povrchu pod stromkem pálí svým ůčinkem plevel. Ale z bezpečnostního hlediska a rychlejší reakce je lepší zapravení do pudy.

sadař vlada

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024