Vylamování vlků během léta
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Hana Vaňková - (2) - 47.2 (?), 13.7.2008 9:04, zobrazeno: 23200x
Dobrý den, v literatuře jsem se dočetla, že pokud vylomíme vlky během léta, příští rok nevyrostou, pokud jindy tak ano. Je to pravda? Pokud je v létě - během vegetačního období vylomím - neuškodím stromu (je starý tak 30 a více let)? Platí to i pro hrušně? Rozumí se pojmem vlky i "víceleté vlky"? Děkuji za pomoc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.2 (?), 17.7.2008 17:21
No, v literatuře jsem se dočetla, že vlky opravdu po tak dvou letech plodí - v případě jabloní a hrušní na postranních výhoncích. Pokud píšete, že byste takto již nepostupovala, co tím myslíte, seříznutím na dva pupeny, nebo odstříhnutím nůpžkami:)? Zdraví začátečnice
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.2 (?), 17.7.2008 17:18
Inu jsem amatér- lízance znamená něco jako strhnutí kůry?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.2 (?), 17.7.2008 17:17
Děkuji za odpověď. Pro upřesnění. Pokud budu tedy chtít vylomením odstranit víceleté vlky - nepůjde to, protože budou příliš tlusté. A pokud je ustřihnu během léta nůžkami (po úrodě), vyrostou znovu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.2 (?), 18.7.2008 16:12
Je pro mě těžké říci-definovat, zda to "vlk" opravdu je, nebo zda je to konkurenční či jiný výhonek, neboť nevím, jak se tyto liší. Stromy jsem nafotografovala, pokud tedy nebude mít nic proti, poslala bych Vám fotografii, jak to vypadá (jeden strom).
Ještě nerozumím tomu, jakto, že se rána po vlku nestihne zahojit, když se (alespoň podle literatury) doporučuje odstraňovat vlky od listpadu do začátku března. Jsem z toho už jelen:). Kdy byste vy doporučil vlky nebo téíměř vlky odstranit - hned?? Děkuji za odpověď:). Jelen:)).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |