Vrúble
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 59.254 (?), 1.12.2010 16:05
Představte si, co s rostlinnými pletivy udělá šok z teplot blízkých nule rázem do 50 st... nesmysl. Mittw.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 2.12.2010 9:12
No právě, živé - pro mne podstatné "aby se všechny dobroty vylouhovaly" - u masa. Nevymáčí se i z těch roubů? Elena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.106 (?), 1.12.2010 10:07
Tepelné ošetření proti virózám se za vegetace praktikovalo u mladých odnoží jahodníku, určených na založení nových výsadeb.
Podrobnější návod na postup s udáním v jaké teplotě a jak dlouho má ve vodní lázni působit, byl jestli se nemýlím před nějakou tou desítkou let popsán v HOBBY KVĚTECH.
Z paměti si to už přesně nepamatuji, jen přibližně, tak o tom blížšího raději psát víc nebudu, ale těch padesát stupňů jak se tu v příspěvcích zmiňuje je naprosto nedostačující hodnota a zkusil bych to nejspíš na bylinných 'materiálech', než dřevitých roubech.
Taky jsem přemýšlel čím zahubit viry v rostlinných tkáních. Jeden zatím nerealizovaný nápad snad někdy vyzkouším.
Delší období jsem se do diskuzí nezapojoval, tak jsem, už i přihlašovací heslo zapoměl. 0.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 1.12.2010 15:30
Cituji jeden zdroj: Roubovanci se testují ve skleněných inkubátorech 3 až 4 týdny při teplotě 37 C.Působením déletrvající zvýšené teploty se v nich podařilo inaktivovat virus mozaiky jabloně, virus žilkové mozaiky hrušně a FLO gumovitosti jabloně. Rouby infikované virem zakrslosti šarky se podařilo ozdravit ponořením do vody s teplotou 48 C na dobu 40 minut.Virus šarky švestky se podařilo inaktivovat teplým vzduchem při 65 C za 5 minut... při překročení stanovené teploty dochází k úhynu rostlin a naopak při nedodržení inaktivační teploty se patogen nezničí.P
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 1.12.2010 17:50