Trvanlivé jmenovky s odrůdami
|
|
|
|
host - 18.68 (?) 5.2.2013 17:16
Pane Radouš, aby nevzniknul dojem, že omlouvám nekvalitní označení výpěstků, to ani náhodou. Jsem ovocnář a vím, jak takové označení má vypadat. 18000 čtenářů je sice zajímavé číslo, ale nakupovat ovocné stromky z nich bude tak akorát zlomek těchto čtenářů. No a 5 mil. Kč je taky zajímavá částka, ale když vezmete kolik je v našem státě ovocných školek, tak ta částka je s prominutím humorná. Jen kousek ode mne jsou školky 4. Rád bych byl optimistou, ale nemám ten dojem, že prodej ovocných výpěstků bude stoupat. Jsem přesvědčený o tom, že nikoli. Důvod mám tento. Ty školky, o kterých jsem psal, pěstují stále méně výpěstků, ale stále víc jim jich zůstává neprodaných. Vidím to na vlastní oči vždy na jaře. Stanislaw.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 5.2.2013 17:11
Vůbec nechápu jak si v dnešní době může někdo koupit stromek bez označení odrůdy, podnože,druhu, a čísla školky. Až to nikdo nebude kupovat, nebude to ani nikdo bez označení prodávat. V dnešní době je přece velmi velký výběr jak odrůd tak školek a prodejců.
Označení je navíc pro prodejce povinné!
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.68 (?), 5.2.2013 17:16
Pane Radouš, aby nevzniknul dojem, že omlouvám nekvalitní označení výpěstků, to ani náhodou. Jsem ovocnář a vím, jak takové označení má vypadat. 18000 čtenářů je sice zajímavé číslo, ale nakupovat ovocné stromky z nich bude tak akorát zlomek těchto čtenářů. No a 5 mil. Kč je taky zajímavá částka, ale když vezmete kolik je v našem státě ovocných školek, tak ta částka je s prominutím humorná. Jen kousek ode mne jsou školky 4. Rád bych byl optimistou, ale nemám ten dojem, že prodej ovocných výpěstků bude stoupat. Jsem přesvědčený o tom, že nikoli. Důvod mám tento. Ty školky, o kterých jsem psal, pěstují stále méně výpěstků, ale stále víc jim jich zůstává neprodaných. Vidím to na vlastní oči vždy na jaře. Stanislaw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.118 (?), 29.11.2016 15:55
Po víceletém experimentování se mi zatím nejlépe osvědčily nápisy obyčejnou tužkou s měkkou tuhou. Na štítky zase nejlépe eloxovaný hliník z vyřazených krytů topení, občas vyrobím štítky i ze silnějšího plastu - různé kanystry, plastové láhve od sprchových gelů apod. Děrování už není problém, občas se jako problém objeví způsob upevnění drát či plastový rychloupínací pásek časem může zarůst, také někdy vítr štítek z roubovance sfoukne, nejlepší bude asi úvazek roubovací páskou. R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|