Topaz
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 21.11.2013 18:10
Pan Paulo jé pro mě diamant neboť je mimo CR realitu a je to jeden z mála slovákú s velkým S, kterým se dá upřímě věřit.!!
Pavel (Paľo, Paulo, Paĺo) ze Senice je možná skvostný diamant, ale co pan P.Z., Jano, Stano, Milan Fiala, Peter Stefun, Juraj Kafka, Libor z Bratislavy a další? Proč bychom těmto pánům neměli věřit? Proto, že jsou ze Slovenska? To snad ne. Pavlovi ze Senice přeju vše dobré a hlavně hodně zdraví k jeho 61. narozeninám. Pokud jde o Topaz, tak musím přiznat, že mě rozporuplné názory překvapily, protože jsem si myslel, že je to pro všechny "tutovka". Pro mě tedy ano a z pěkné ůrody bez nuceného zásahu proti strupovitosti, mám radost. O tom Denáru nevím, co si mám myslet. K čemu by jste ho přirovnal? U Produkty jsem chuť PVC nezaznamenal. Spíše chuť nevyrovnanou. Některé plody byly jaksi "svěží"sladce navinulé. Snad podobně příjemná jarní "svěžest" Zvonkova. Některé byly ovšem pouze "jalové".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.36 (?), 23.11.2013 21:25
Je to presne tak pán Petr ako ste napísali, myslím že tu nikto z nás čo tu píšeme nezavádza ale len tu prezentuje svoje pestovateľské skúsenosti a k tomu Topazu každý máme iné zloženie pody, nie kaźdý má Topaz na rovnakej podnoži, takže niekto je s ním spokojný iný nie, ja ho kupujem od tunajšieho pestovateľa aj on má plody veľkostne nevyrovnané ale Topaz pestuje aj napriek tomu lebo má vynikajúcu chuť a to aj u menších plodov a preto mu nevyrovnanosť plodov nevadí. Jano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.36 (?), 23.11.2013 22:00
Pán Paľo už som Vám to nedávno napísal že v Žilinskom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář (373) - 20.170 (?), 6.12.2013 22:44
Zdravím
Zdravím Vás p. Petře z Pardubic
Vaš odpor k odrudě Denár mi silně připomíná odpor p. Boumy, který nemohl pochopit, že Hardyho u nás vúbec netrpí strupovitostí, když na litoměřicku je to silný strupáč. Jinak mimochodem p. Bouma je velice vstřícný člověk, který velice rád spolupracuje se zkušenostma zahradkářů. Hlavně Vám přeji dobré ztávení Denáru. Věřtemi, že Produkta nestojí ani za prd. Vašeho "milaška" Topaz Vám vúbec neberu. Já jsem dost mladý na to, abych viděl jeho cíl a s radostí si na to počkám. No nezlob te se na mě, ale Produkta nesahá ani Zvonkovému po babáček ani kdyby se o něho otřela. Produkta je omyl Holovous a i Rezista patří mezi ně. Antonovka má lepší chuť než její nezdařená dcera Produkta.Za to Angold je Princ v odolných odrudach i když roste jak navalený. Zvonkové jste urazil. No vidíte a zase vychvalujete starou odrúdu, která je prúměrné chuti.
Tak vidíte sám to dokazujete. Rezistenti jsou perfektní, ale chutě staré odrudy jsou pořád pro vás kojná ovocnářka. Rodičovské a prarodičovské odrudy nikdy nezaniknou v mysli, byť si na ně vzpomenete za 50 let.
Jednou je to Zvonkové jednou natrefí o vánocích na Jonathány a třeba i s Matčinem, či na Mikuláše obdarovati děti Red Delíciem a nebo si na Nový rok vyladit opici Idaredem pokud není po ruce okurka s lahváčem.
Krásná to vzpomínka na nové odrudy se srdcem u starých!!!
Viděl jsem nové odrůdy, slyšel jsem o nových odrůdách, odcházím ke starým odrůdám.
sadař vlada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|