SweeTango

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.56 (?)
14.9.2023 12:12

M H sľúbil som že dám pár fotiek jabloní ako sa pestujú odrody, keď dáš minimum postrekov a listové hnojivo ešte mesiac a bude všetko krásne vyfarbené.Hrozna je veľmi veľa, Maďarské a Velkopavlovickú posledné stromky vyrezané, mám sľúbené hotové stromky novinky čo vydržia jarné mrazi a jedna odroda čo vôbec nemá moniliu, každý deň sa niekto ozve čo majú niečo zaujímavé preto tu dávam novinky a borci čo majú tiež niečo nové sa ozvú a meníme.

Odrody jabloní
Odrody jabloní

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 12.9.2023 14:48

Pane MH, škaredé jablka Vám nevadí ale vřete mi až vypěstujete krásná jablka budete mít hned jiný pocit a motivaci pěstovat jablka na úrovni.Bez rozumného použití fungicidů a isekticidů toho nedosáhnete.Zvláště když máte ve své lokalitě kalamitní výskyt obaleče.Zvažte nový přístup a mějte na paměti, nejchutnější jablka jsou ty které si sám vypěstujete.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 213.137 (?), 12.9.2023 17:28

Krásných jablek jsou plné supermarkety, bliští se jak psovi kulky, oni je opravdu leští, chuť mizerná často nedozrálé. U mě je na prvním místě chuť utržené ze stromu, nebo na mošt, druhá věc je skladování a s ní spojená strupovitost mě tolik netrápí. Že vás potěší víc krásné jabka vypětované bez vady jako na fotkách to vám věřím. S obalečema + hniloba jsou tu jabka opravdu nepěstovatelná, postřiky ale neudělám, mám tu i jiné zvířátka. Když tu ještě byly vysokokmeny, buď tolik obalečů nebylo nebo nedokázali zničit ty metráky jablek nevím. Není to jen u mě, kde vejdu do zahrady v okolí tak stromy prázdné a na zemi vrstva hnijících jablek po obaleči, většina lidí tu nikdy nic nestříkaly. Zkusím příští rok ty pytlíky nasadit aspoň na vzorky, uvidí se. MH

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 57.25 (?), 12.9.2023 17:47

|MH, ale mi krásne jablká máme doma a chuť bombová, ale ako píše Mičurin bez postrekov nič nebudeš mať veď máš aj Eko postreky počkaj až prídem po 10 dňoch domov vo štvrtok dám foto a tý záhradkári čo nestriekajú nech sa pozerajú na hnilé jablká spadlae na zemi.

host - 58.108 (?), 12.9.2023 22:02

Pane Korzáre ještě mají možnost si zajít koupit jablka do obchodu, pravděpodobně postříkané a chuti nebombové.

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.56 (?), 14.9.2023 12:12

M H sľúbil som že dám pár fotiek jabloní ako sa pestujú odrody, keď dáš minimum postrekov a listové hnojivo ešte mesiac a bude všetko krásne vyfarbené.Hrozna je veľmi veľa, Maďarské a Velkopavlovickú posledné stromky vyrezané, mám sľúbené hotové stromky novinky čo vydržia jarné mrazi a jedna odroda čo vôbec nemá moniliu, každý deň sa niekto ozve čo majú niečo zaujímavé preto tu dávam novinky a borci čo majú tiež niečo nové sa ozvú a meníme.

Odrody jabloní
Odrody jabloní

host - 213.137 (?), 14.9.2023 20:21

Pěkná úroda, velká, jde vidět že víte jak na to. yes  Já myslel že jste odborník hlavně přes meruňky, jabka i hrozny nádhera.

Té VP a Maďarek škoda nebylo to chápu. Mám jeden strom VP, kdybych měl více stromů tak by šly, nechal bych jeden. Dneska VP Maďarky naprosto neperspektivní odrůdy. U švestek je to podobné, ty staré odrůdy (dzady) propadák, chuťově jsou sice nenahraditelné, ale co z toho když to málo nasazuje, padá, hnije. Nevím kde je chyba, kdysi ty odrůdy plodily dobře, ještě byly nedávno než je vyřezali - švestky z 50.let kolem cest, plodilo to samo plné příkopy, nikdo se o to nestaral, sbíraly to i na pálení. Když jsem byl na jižní moravě, tam kolem příkopy meruňky VP nebo to vypadalo spíš na semenáče VP, zaplozené rozlámané větve v příkopě, nikdo se o to nestaral, by mě zajímalo jestli dneska to tam ještě plodí. MH

host - 124.46 (?), 14.9.2023 22:52

No to by mě zajímalo jak pan Korzár v takovém velkém sadu řeší zálivku, stromky má podle fotek většinou mladé. 

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.56 (?), 15.9.2023 6:24

Áno mám novo vysadené jabloňe venoval som sa vedšinov marhulkám a slivkám, nakoľko to u nás zdecimovala šarka tak som všetko vytrhol a začal od nuly. Jabloniam som sa začal venovať neskoršie denne miniem 600l vody na zálievku ručne krhlov. Mám veľa nových odrôd ktoré som nefotil a tie potrebujú vodu.Na jar zaštepené a teraz už majú 2m niektoré menej super výkon teplo a voda robia svoje plus listové hnojivo a postrek.

MH jasné že staré odrody mali výborné chuťové vlastnosti, ale je iná doba premnožili sa choroby nový škodcovia pribúdajú, jarné mrazi boli raz za 10 rokov teraz sú každý rok.Veď všetci si pamätáme koľko bolo ovocia podľa ciest a v záhradách nestriekalo sa ale je iná doba.Chodia za mnou rôzny záhradkári a chcú vruble marhúľ ktoré nezmrznú na jar, niečo mám tak dám.Na jar som pracoval v Košiciach prišiel za mnou zubný technik chcel tiež vruble marhúľ.Rozprával že sú tam neďaleko opustené sady marhúľ niektoré stromy 100, 60, 40 ročné je to na svahu vysadené a nikdy nezmrznú tí ľudia sledovali prírodu vedeli kde vysadiť sad.Vsetci si tam chodili brať vrúble a štepili bohužiaľ vravel aj tak im to na inom mieste vždy zmrzlo iná poloha.Preto sa snažia získať niečo nové odolné.Mám kámoša pri R.Sobote tam testuje niektoré nové odrody od Schreibera z Rakúska na jar kúrili v sadoch minuli 50 tisíc eur na sviece a nepomohlo má to tam Rakúska spoločnosť a tam kde nekúril ostala jedna odroda nepoškodená v testovacom sade.Dá mi stromček on ich teraz namnoží pre seba najviac zmrza Silvercot tie všetky vykopal.Chodí aj do Maďarská hneď kúsok od neho za hranicami majú Holandania vysadený veľký sad tam tiež naberá skúsenosti. 

mino BA - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (150) - 62.7 (?), 15.9.2023 9:14

Ja musím tiež poďakovať KORZÁROVI za niekoľko vrúbľov. Je to milý a ochotný ovocinár, milý človek, od ktorého som si mohol zobrať čokoľvek. Ďakujem za to. A z nezamrzajúcich marhúľ u mňa jednoznačne najlepšie Vanilla Cot, Farhial a cca na 50% Forum. Ostatné - Goldrich, Tomcot, Digat, minimáne odolné a najcitlivejšia na mrazy je Tsunami. Tento rok prvýkrát zamrzli na 50% aj broskyne. A to bývali aj väčšie mrazy v predošlých rokoch.      minoBA

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 11.8.2024 11:22

Letos jsem dle kvetení očekával na SweeTango velmi slušnou úrodu.Dubnové mrazy však provedly brutální probírku.Klidit budu asi za 10 dnů pokud mě tam něco vosy nechají.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

SweeTango
SweeTango

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky >