SweeTango

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 57.25 (?)
10.9.2023 10:57

Mičurin II máte to tam pekné dám sem foto môjho stromku Sweetango z minulého roka. 

Sweetango
Sweetango

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 14.8.2022 11:49, zobrazeno: 5555x

Jabloň SweeTango vzniklo křížením Honeycrisp x Zestar v USA. Má se jednat o sladkokyselé velmi šťavnaté jablíčko výborné chuti.Dle informací ze zahraničních webů se jedná o raně podzimní odrůdu.Na snímcích se již začíná zajímavě vybarvovat ale kdy klidit jen tuším.Informací málo.Zkusím na začátku září a od toho se budou odvíjet budoucí sklizně.

Zahradě zdat - Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 26.8.2022 13:42

SweeTango - 2022 - štíhlé vřeteno

Vybarvení plodů první úrody před sklizní, kterou uskutečním na začátku září.Škoda ztráty více jak poloviny plodů vlivem vyšší moci.Jeden silně poškozený plod jsem asi před týdnem ochutnal.Ještě nebyl zcela vyzrálý ale dužnina je hustá, šťavnatá a sladší.Chutě ještě nebyly vytříbeny.Zjistím postupnou ochutnávkou po očesaní a skladování.Velmi nadějné jablko které je v zahraničí vysoce hodnoceno a co vím i u našich nemnohých pěstitelů.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 20.9.2022 10:29

Plody z první úrody jsou již snědeny.Takže trvanlivost snad vyzkouším příští rok.Je to úžasné jablko.Na pozdně letní až raně podzimní jablko má neuvěřitelné paramatry od chuti, konzistence dužniny až po vysokou šťavnatost.Prostě pecka.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 10.9.2023 10:40

SweeTango - 2023 - štíhlé vřeteno

Letos druhá úroda devíti plodů.Stromek roste trochu neuspořádaně.Vyžaduje vyvazování a tvarování pro pěstitelský tvar štíhlého vřetene.Ne vždy vyrazí letorost kde ho potřebujete.Vše nahradí vynikající vzhled, velikost, konzistence dužniny a chuť plodů.

Swee Tango
Swee Tango

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 57.25 (?), 10.9.2023 10:57

Mičurin II máte to tam pekné dám sem foto môjho stromku Sweetango z minulého roka. 

Sweetango
Sweetango

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 10.9.2023 12:13

Snímky potvrzují neuspořádaný růst této odrůdy ale výpěstky jsou nádherné a odpovídající schopnostem pěstitele.Dobře se podívejte, vy co tady panu Korzárovi neustále spíláte, stěžujete si na jiném fóru a hartusite na jeho způsob prezentace jeho příspěvků.Toto jsou snímky z jeho zahrady a zdaleka ne jediné které zde prazentuje.Kdo z vás má takto udržovanou výsadbu že urážíte.Jenom proto, že si to někdo přeje?

host - 213.137 (?), 10.9.2023 18:49

Pěkné úrodyyes Určitě stříkáte proti obalečům? Je reálné zasíťovat nějaké plody aspoň vzorky už odpočátku proti obalečům, tedy bez postřiku? MH

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 12.9.2023 11:11

Proti obaleči ošetřuji plošně klasickým způsobem.Zda by pomohlo zasíťování nevím ale spíše ne.Ještě jsem nikde nečetl zda by toto opatření mělo nějaký efekt nebo se provádělo proti obaleči.Do pytlíků se dávají již vyvinuté plody na ochranu proti savému hmyzu.Osobně taková opatření neprovádím.Nedovedu si představit zasíťovat plod po odkvětu.Jak by pěstitel prováděl další zásahy jako proti strupovitosti, padlí či mšicím.Postřik by ulpěl na obalu kryjící ovoce a neošetřil plodinu.

host - 168.103 (?), 12.9.2023 11:41

Zkusil jsem před týdnem některé pěkné, velké a zatím hmyzem nepoškozené plody, po vzoru těch, kteří už s tím mají kladnou zkušenost, zabalit do mikrotenových sáčků, kterých mám doma dost od pečiva a uvidím, jak se tahle ochrana osvědčí. Walter

host - 213.137 (?), 12.9.2023 13:14

Škaredé jabka mi nevadí, nikdy jsem je nestříkal, vždy část zbyla. Problém je s obalečema co už zničí 100% úrody, klidně ze stromy s násadou na 50kg zbydou v tuto dobu 5 jablek i ty jsou navrtané ale ještě neshnily. Radost si dělám aspoň s přiroubovanců, jenže i ty letos všechny padly, i kyselý granny smith na který obaleči moc nešly z 30 jablek tam zůstaly už jen 2. Stejné je to už s pozdnějšíma broskvema, zkusil jsem pozdní broskvu síťkové pytlíky, zatím to funguje, obaleč neprolezl. Ale u těch jablek bych musel nasadit dřív, samozřejmě jen na vzorky nové odrůdy, celý strom neobalím. MH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz