Staré odrůdy nezaměnitelné chuti

host - 1.158 (?)
12.5.2023 10:35
Vysokokmeny.cz - pán zde má podrobnou tabulku vlastností opravdu velkého množství starých odrůd, zkuste mrknout
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.158 (?), 12.5.2023 10:35
Vysokokmeny.cz - pán zde má podrobnou tabulku vlastností opravdu velkého množství starých odrůd, zkuste mrknout

host - 70.107 (?), 12.5.2023 14:24

Já bych vybiral z techto:

Matcino, Coxova reneta, Gascoyneho šarlatové, Grávštýnské, Hornokrajský malináč, Booskopske, Muskatova reneta, Sudetska reneta

Pripadne jestli chcete jeste do sadu doplnit nejake vylozene chutovky nad ramec one pestrosti starsich odrud, tak z novych doporucuji Discovery, Desert, Bohemia, Admiral.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6602) - 9.142 (?), 12.5.2023 18:41

Do Orlických hor 500 m vysoko je Coxova nesmysl.

host - 43.68 (?), 12.5.2023 22:36

Pokud chcete chutné odrůdy, tak by jste je měl nejprve ochutnat. To, že někomu chutná nějaká odrůda ještě neznamená, že mě bude taky. Polovinu odrůd, které jsem nasadil podle doporučení z různých diskuzí a intermetových stránek, jsem už musel přeroubovat. Buď mi nechutnali nebo se jim v mé lokalitě nedařilo.

Svaton1 - (27) - 154.180 (?), 17.5.2023 17:28

Je pravda, že každému chutná něco jiného. Mě třeba chutnají odrůdy jablek: Smiřické vzácné. Mám starou jabloň, kterou sázeli moji rodiče někdy v sedmdesátých letech minulého století a jabloň stále krásně roste i když se o ní vůbec nestarám a každý rok je obalena plody. Jablka po sklizni vydrží uskadněna v chladné místnosti až do jara následujícího roku. Nejlepší chuť mají někdy v prosinci. Skvělou chuť mají dle mého názoru (ale každý by si to měl vyzhoušet) i jablka odrudy Panenské české. Více než stoletou a stále plodící jabloň má můj bratr. Také se o ní nijak nestará a každý rok je obalena jablky. Jedinou jejich nevýhodou je malá velikost plodů. V každém případě bych doporučoval podívat se na popisy starych generacemi našich předků ověřených odrůd na již dříve zmiňovaných webových stránkách: vysokokmeny.cz 

Pan Stanislav Boček, který tyto staré odrůdy pěstuje v nadmořské výšce 550 m si sám pěstuje podnože (z jadérek vybraných staletých jabloní) a při pěstování stromků postupuje s maximální šetrnosti k živostnímu prostředí...

host - 220.5 (?), 14.8.2024 11:54

Chci se zeptat, jestli někdo nemáte na zahradě Grahamovo jubilejní. Strom je starý možná 50 let i víc, má obrovská jablka s oranžovým líčkem. Když jsem hledala nějaký popis, tak je prý nevalné chuti. Já ho přitom považuju za velmi chutné, i sousedi kterým rozdávám si ho pochvalují. Ráda bych vaše hodnocení. Děkuji.laugh

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz