Stará červená letní jabloň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
jezibaba9 - Bronzový Zahrádkář (51) - 243.162 (?), 26.3.2013 20:00
Nechci zpochybňovat váš názor, ale ty jabka nemoučnatí, můžu je mít v kuchyni na míse skoro měsíc, jinak vše sedí, tak co to mám? Za pár měsíců zase budou, jestli počasí dovolí, tak to budu hodně fotit a zkoumat a psát. Pokud je někdo blízko F-M, můžu mu dát nějaké na ochutnání, hodně mi na tom záleží co to je, protože kvůli stavbě obchvatu o tu jabloň můžu přijít, budu ale bojovat aby se toho zbytku pozemku netkli. Já ty jablka mám moc ráda, protože nesnáším v jablkách kyseliny, a tyto jsou jak med.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.42 (?), 28.3.2013 19:41
Stará červená letní jabloň.
Milá paní. Nevím v jaké lokalitě tuto jabloň máte, ale abych byl objektivní volal jsem kamarádovi na vysočinu, který má tuto sortu v nadmořské výšce 580m, vyzrává mu asi tak jako Vám, a též mu nemoučnatí-(možná i proto, že má 6 dětí, které to stačí zavčas sežrat. Ale vážně- Jonagold Marnika, Který jsem mu nechával, a který napodiv v jeho lokalitě nádherně vyzrál, na rozdíl od mého z nadmořské výšky okolo 240m, krásně drží na skládce a chuťově je stále výborný-můj odešel již před vánoci.
Wendy
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.143 (?), 30.3.2013 17:26
Roční srážkový úhrn 1532 mm
není to moc??
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.114 (?), 30.3.2013 18:01
Na webu jsem našel :
Roční srážkové úhrny kolísají na území ČR od 410 mm (v Žatecké pánvi, kde se projevuje závětří Krušných hor) po více než 1700 mm v Jizerských horách. Na více než 60 % území potom roční úhrn srážek dosahuje 600-800 mm. Nejsušší oblasti České republiky jsou Kladenská tabule, Žatecká pánev, Řípská tabule, Drnholecká a Jaroslavická pahorkatina, kde jsou srážkové úhrny nižší než 500 mm. Výrazně nízké srážkové úhrny jsou v celé západní polovině Čech, kde spadne průměrně ročně méně než 550 mm. Směrem k východu srážkové úhrny rostou, na Českomoravské vrchovině jsou průměrné srážkové úhrny okolo 700 mm, v pohraničních horách pak mohou dosahovat i více než 1400 mm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jezibaba9 - Bronzový Zahrádkář (51) - 243.162 (?), 30.3.2013 19:20
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jezibaba9 - Bronzový Zahrádkář (51) - 243.162 (?), 30.3.2013 22:41
Ale já se vůbec nezlobím, naopak, jsem ráda, za diskuzi, která vznikla. Ty jabka, co jsou nafocené, jsou z roku, kdy neměla více, než na foto, letos ji nafotím pořádně, měla by být obsypaná. Doufám, že to nezakřiknu. Všechny zdravím a děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|