Spartan

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 229.90 (?)
30.9.2018 23:48

Zdravím

Já bývalý odpůrce starých odrůd se musím přiznat, že nakonec jsem našel zalíbení v jejich spektru chutí.

Jak jsem odrůdu Spartan nenáviděl, tak díky globálnímu oteplování se mi tato odrůda moc zalíbila. Je faktem, že tato odrůda potřebuje silnější podnož.

Střídavá plodnost je zlozvyk u ovocných stromů a dá se každoročním silnějším řezem zbavit a potom plodí každoročně. To platí i pro Ontário a Parménu zl. Na některé odrůdy to, ale neplatí viz. Průsvitné, Jadernička, Booscop. atd.

S pozdravem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 229.90 (?), 30.9.2018 23:48

Zdravím

Já bývalý odpůrce starých odrůd se musím přiznat, že nakonec jsem našel zalíbení v jejich spektru chutí.

Jak jsem odrůdu Spartan nenáviděl, tak díky globálnímu oteplování se mi tato odrůda moc zalíbila. Je faktem, že tato odrůda potřebuje silnější podnož.

Střídavá plodnost je zlozvyk u ovocných stromů a dá se každoročním silnějším řezem zbavit a potom plodí každoročně. To platí i pro Ontário a Parménu zl. Na některé odrůdy to, ale neplatí viz. Průsvitné, Jadernička, Booscop. atd.

S pozdravem.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 1.10.2021 21:51

Otrhal jsem poslední Spartany. Stále tedy žiju v domnění, že se jedná o Spartan. Pokud máte jiný názor, tak ho uveďte.

Spartan
Spartan
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty