Sladké řepy z hypermarketů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 5.12.2017 16:53, zobrazeno: 8462x
Tak jsem se právě vrátil z hradu. Pardon, z hypermarketu. A neodolal jsem a koupil si dva Red Deliciousy. Srdce se na ně smálo, krásné, velké lesklé, každé v vlastním pelíšku. Babička mě varovala, nekupuj to, zas to nakousneš a bude se to tam válet. A měla pravdu. Je to velké, lesklé, žebernaté, červené, tvrdé a sladké. To je vše. V podstatě se nepozná, že jíte jabko, že jabko typu Starkrimson už vůbec ne. Za co, soudruzi, za co?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.181 (?), 6.12.2017 13:00
U rajčat, jahod, zeleniny a věci které se dají rychlit nebo pěstovat ve sklenicích při umělém osvětlení apod. bych to ještě nepochopil. Nebo když se plody podtrhnou taky.
Ale jakým způsobem se pěstují taková na pohled krásná jablka nechápu. Z jakého důvodu jsou nejedlá když se jim věnuje všemožná péče - hnojení, postřiky, skladování v ochranné atmosféře?
(Podotýkám, že nejsem žádný znalec degustátor, jablka beru jen jako surovinu pro další zpracování... A taky nemám zuby...).
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 112.187 (?), 6.12.2017 13:31
"Z jakého důvodu jsou nejedlá"
Můžete to nějak rozebrat? Moje žena si právě tyto kupuje nejvíc a nejsou nijak špatné. Už 2 roky jsme neměli vlastní, protože na jaře pomrzly, samozřejmě mají jinou chuť, protože to je jiná odrůda, ale že by byly nejedlé?
Nejsem žádný znalec, můžu jen porovnat, co jsem kdy jedl různě ze zahrady (pořídil jsem sad, nové odrůdy mi začnou plodit za pár let), ale v žádném případě bych netvrdil, že Red Delicious z hypermaketu jsou nejedlá a nejsou to jablka. Toto už mi spíš přijde jako snaha hledat za každou cenu na všem něco špatného.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.181 (?), 6.12.2017 13:56
"Z jakého důvodu jsou nejedlá..."
To by mě právě zajímalo když vypadají tak nádherně.
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 6.12.2017 16:33
žádném případě bych netvrdil, že Red Delicious z hypermaketu jsou nejedlá a nejsou to jablka
To jsem taky netvrdil. A že to nejsou jablka taky ne. Je to opis, básnický oblouk, přirovnání. Asi máte jiné požadavky na chuť jablek, nebo máte štěstí na lepší dodávky. Dneska na chalupě jsem vlezl do sklepa a vybral si z tenčící se zásoby pár Spartanů. Pravda je na nich sem tam stroupek, některé začne v bedýnce hnít a nelesknou se tak jako z krámu, ale tu chuť v koupeném jablku prostě nenajdu. Akorát musím požádat IH. o povolení ke konzumaci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 6.12.2017 17:10
Po pravdě nejsem z jablk z hypermarketů nijak nadšen (některá jsou úplně bez chuti), ale zrovna Red Delicious patří k těm lepším a řadím je na roveň starších jabloní, ke kterým jsem přišel s pozemkem,
Aha, tedy nemáte s čím srovnávat. To já mám. A proto tohle hodnocení. I Starkrimson z mé zahrady (už poražený) který se urodil v naší ledové kotlině měl lepší chuť a vůni, než to co tu prodávají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|