Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.185 (?), 29.9.2018 20:55
62.148: Spoliehať sa na to že obaľovač sa mi "vyhne" by bolo naivné, robím postreky jadrovín proti obom jeho generáciám. Tento postrek nikdy nevynechávam, na rozdiel od fungicídov, ktoré aplikujem vyslovene podľa priebehu počasia (u mňa Rubinola nikdy nemala ani náznak chrastavitosti, fungicíd dostane väčšinou len 2x v priebehu sezóny). Aby som sa vrátil k obaľovačom (správny slovenský názov je plodokaz jablčný): ak sa dobre pamätám, tak proti prvej generácii som použil Karate, proti druhej na niektoré stromy Reldan a na iné Steward (čo dostala Rubinola to Vám už nepoviem). Asi som vystihol termíny, červivých plodov v celej záhrade by som narátal maximálne tak 25 až 30. Prebierku robím pri všetkých jadrovinách, Rubinola nie je výnimkou. Prebierka je nesmierne dôležitá aby Ste získali primerane veľké a vyfarbené jablká. Návnady na sršne/osy nepoužívam, tento rok ich nebolo veľa. Ak načnú nejaké jablko, tak ho ponechávam na strome kým ho celé neskonzumujú (ak ho hneď odstránite, načnú ďalšie). IH
|