sázení nových stromků v "zimě"
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.242 (?), 18.10.2007 9:14, zobrazeno: 9016x
Mám dotaz: máme na příští týden naplánovanou akci sázení mladých stromků. Místo - Vysočina. Bohužel předpověď počasí není moc příznivá. Protože se na místě sejde kolem 40 dětí, potřebuji vědět, zda je možné stromky sázet, i když bude třeba trochu sněhu (předpoklad je, že zem nebude ještě zmrzlá). Nebo musíme akci odvolat a stromky nějakým způsobem přezimovat a vše zasadit až na jaře? Bohužel nákup stromků nelze odvolat, vše závisí na poskytnuté dotaci... Poradíte mi, prosím, jak postupovat. Děkuji moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.242 (?), 18.10.2007 15:41
Děkuji moc za rady! Už jsme se dohodli, že to vážně "risknem" . Jde o ovocné polokmeny - jabloně, hrušky, švestky, třešně, višně a renklody. Jsme nuceni opravdu využít jen tuto dobu výsadby, protože jsme na tuto akci dostali dotaci,kterou nám dřív neschválili... Jde o tzv. výsadbu dětského sadu. Myslím, že zem vážně nebude tak promrzlá a s místními hasiči se domluvím, aby nám to tam pak pomocí hadic ještě párkrát zavlažili, pokud nebude pršet.
A slibuji, že dám vědět na jaře, jak se stromky uchytily.
Mirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.242 (?), 18.10.2007 16:26
Děkuji pane Zavřele, ale myslím - a doufám - že nejsme jediní, kteří toto činí. Vymyslel to náš pan starosta a oslovil naše malé občanské sdružení, zda do toho půjdem s obcí (máme cca 80 stálých obyvatel).A opravdu je záměr, aby tam každé dítě, které tam má "kořeny", mělo svůj stromek. Ať už jde o vnoučata trvale žijících obyvatel, která už bydlí jinde nebo i o "lufťáky",kteří tam ale jsou každý víkend a prázdniny.Doufám jen, že se vážně o ty stromky budou s láskou starat! Bohužel je nakonec celá akce hrozně narychlo a tak dávám potřebné informace dohromady já - Pražák a velmi malý znalec zahrady . Takže děkuji ještě jednou za rady a povzbuzení a přeji všem hezký podzimní den. Mirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.208 (?), 18.10.2007 17:39
Držím vám palečky, aby nepršelo a abyste všechny stromečky stačili zasadit. Je to moc pěkná akce a zasloužíte si velikou pochvalu. Zdravím - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|