Letos bych nedělal žádné velké zákroky, jestli něco překáží, odřízl bych to v zimě (únor).
Letos se pokuste aspoň zhruba určit typ odrůdy:
- kde má nasazené plody (u kmenu, uprostřed větví, na konci), podle toho se bude v zimě řezat
- kdy bude dozrávat (začnou opadávat červivé plody), nafoťte a zde zveřejněte
- jak vám bude chutnat (vykrájené mírně červivé plody jsou zralé nejdříve)
- jak dlouho vydrží ve skladu-sklepě, průběžně ochutnávejte, zkoušejte stiskem zralost, tím určíte rámcově letní, podzimní nebo zimní cv
Rozhodující je, jak vám bude chutnat ve správné zralosti (než zmoučnatí), řezat se bude v zimě tak, abyste neodřízli nasazené květné pupeny.
Až se nám svěříte s poznatky, poradíme víc. J.