Prodej ovocných stromků

host - 2.73 (?)
29.11.2014 17:09

Už třetí rok si nechávám přes net posílat ovocné stromky i keře, kanadské borůvky, kamčatské borůvky a vždy mi to přijde pěkně zabalené, kořeny ou ve vlhkých pilinách. Co jsem zasadil, i meruňky loni na podzim, tak všechno krásně roste.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 41.98 (?), 7.11.2014 22:58

Mám odlišný názor než R. Na webu Fytosu Braeburn i Baya Marisa mají.  Braeburn mají nyní kontejnerovaný na M9.

Nákup ze Slovenska řeší u velkoodběratelů, jako např. Kohaplant Levice, Plantex, Garostav Stupava, Kuchárik Dolná ŠTUBNA,  a pod.  Pro příhraniční zájemce určitě není problém dojet do Strážnice a pod. Jinak To řeší Toptranzem.

host - 166.118 (?), 8.11.2014 14:55

Omlouvám se za přehlédnutí - Baya M. na webu skutečně je, dokonce první, mimo kategorie letní atd. Braeburn jsem přes usilovné hledání nenašel (třeba i přehlédl), což ovšem neznamená, že na prodejně není. Zmíněný web nebývá příliš aktuální.R.

host - 138.61 (?), 8.11.2014 20:17

Doprava z Plzne nie je problém, zať na ceste z Nemecka sa tam zastaví.

Škoda, že tá Evelina je licencovaná, Plantex ju nesmíe predať nikomu.

Neostáva mi jedine zohnať vrúble..

Ďakujem za informácie

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 23.98 (?), 7.11.2014 10:22

V Bruzovicích Bergerony v nabídce mají. Mají je, ale stejně jako slivoně zapěstované na myrobalánu zvláštním způsobem, namísto pár kosterních větví je to takové košťatovité vřeteno se spoustou tenkých větviček.

host - 2.73 (?), 29.11.2014 17:09

Už třetí rok si nechávám přes net posílat ovocné stromky i keře, kanadské borůvky, kamčatské borůvky a vždy mi to přijde pěkně zabalené, kořeny ou ve vlhkých pilinách. Co jsem zasadil, i meruňky loni na podzim, tak všechno krásně roste.

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 210.198 (?), 10.12.2014 2:50

Zdravím p. Wimpi

To je jednoduché. I na jednoduché věci se dá mnoho skazit. Já jsem instruktor ČSZ a děsím se rad, které vidím v televizi co se týká nákupu stromku ať je to v pořadu Polopatě, tak i v Receptáři a Loskutáka raději ani nesleduji.Jsem obyčejný zahradkář se zahradou 1200m2 a mám i za sebou praxi jak v ovocné školce tak i v biosadu. I přesto, že toho docela dost vím tak nemohu na svoji zahradu narvat všechny odrůdy, které existují a tak se na odrůdy pro mě méně známé ptám. U balerín se ptám na názory chutí ostatních proto, že mě zatím nechutnaly a byly pro mě šťovíky. jedinou Kordonu zatím toleruji. Já jsem takový, že ta odrůda, která mi nechutná nebo má špatné vlastnosti okamžitě letí ven a nahrazuje ji další odrůda. Nerozjíždím žádný projekt ve velkovýrobě, jenom plním poslání instruktorů ČSZ ve vzdělávání i když někteří instruktoři mají blbé řeči, že jsem na portalu. Já si myslím, že 30 let praxe musí být už někde vidět i když příroda mění pravidla.

Tyto témata jsem založil proto, že se většinou témata zasekla a taky proto, že se na tomto vlákně objevují stále noví pěstitelé a potřebují se svěřit a nebo pochlubit. Jak říkáte mi " mazáci" to známe a víme co už bylo, ale ti noví ne. Ono i na výstavách se většinou neustále opakují stejné otázky dokola, až se Vám z toho v noci i zdá.

To by jste nevěřil jak jsou lidé při nákupu stromků neznalí základů. Většina lidí nerozlišují školkařský zákrsek od ovocnářského zákrsku. Bohužel dokud nebude existovat norma na tvar stromku a její podnož tak bude neustále nedorozumění a blamáž.

př:   ZK  - A2 nebo ZK - M26, ZK - COLT, ZK-  PHL A

vše jsou kmínkově zákrsky, ale koruna bude jiná.

O přání odrudy raději ani nemluvě. To, ale přece znáte.

Další poznatky získávám z vlastního pozorování a od lidí , kterým se starám o ovocné stromy. Můžu Vás ujistit, že jich mám hodně a to mají většinou kmenné tvary a to i v Polsku.

Ani nevite jak mě potěší, když dostávám e maily s kladným ohlasem na mé příspěvky a nebo soukromé otazky to i ze Slovenska.

Jsem rád, že tento portál dosahuje vysoké úrovně a to i slušnosti.Čím dál více se o něm mluví mezi lidmi. A to si myslím, že je dobře. A proto jsem se tady připojil, abych vypomohl.

Ono i tady platí, že do stejné řeky nevkročíš.

sadař vlada

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 10.12.2014 8:41

Děkuji Vám za informace a vysvětlení, pane Kaněro. Chápu Vaše pohnutky. Ono je to tak, že my běžní zahrádkáři jsme amatéři a provozujeme tuhle činnost jako svou zálibu, koníčka. A proto je úroveň našich znalostí a zkušeností tak rozdílná, někdo ví skoro vše a jiný skoro nic a tak tápe. Je to přirozené a bude to tak stále. Jako hobíci máme svaté právo na vlastní chyby a omyly. Začátečníci se do věci velmi často vrhají po hlavě a dělají chyby. Ale jak se říká, chybami se člověk učí, takže podle mého názoru je lepší začít třeba špatně, ale začít, než v obavách z možné chyby nezačít vůbec. Přínos tohoto diskusního fóra je v tom, že si můžeme vzájemně radit a sdělovat své poznatky, a to živě. Tak ať se daří! smiley

host - 157.239 (?), 10.12.2014 11:41

Taky už mám cosi naskákáno po větvích a šprušlích žebríků, na nákupy stromků beru vlastní, čisté nůžky-na podzim jen jedny-na kořeny, zjara ještě druhé-těmi přiměřeně krátím korunku pro lepší přepravu uvnitř vozu. Prodejci jsou ochotní provést střih, bohužel jedněmi nůžkami bez desinfekce... Skalík Petr, Chropyně.

host - 41.143 (?), 10.12.2014 12:35

Pane Kaněro na těch 1200m2 máte jenom sad nebo pěstujete i zeleninu.

host - 18.68 (?), 10.12.2014 15:19

Taky jsem se usmál, je to úplně závratná plocha... Stanislaw

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty