Prebierka plodov
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.66 (?), 15.5.2018 23:40
Poraďte jak probrat meruňku. Asi u toho budu brečet protože má letos poprvé velkou násadu. Nevím jak ty větve nahoře podepřít zatím se ještě neprohýbají, máte nějakou radu? Je jí asi 8 let. Budeme doufat, že nepříjdou žádné kroupy už teď se těším že se přejím. Díky za radu. Bohuna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.204 (?), 8.9.2017 8:18
Nevidiet sice stav pred rozlomenim, ale na zaklade mojich skusenosti by som si dovolil dat cast viny aj sposobu zapestovania tych kostrovych konarov. Zrejme tam boli urobene "vidle" a bolo len otazkou casu, kym sa toto stane. Extremnym pripadom casto byva kotlovita koruna u broskyn, ktora je zapestovana z 3-4 konarov vyrastajucich prakticky z jedneho miesta. To je uz potom len otazka casu, kedy sa cely strom rozlomi po dlzke na tretiny/stvrtiny. Konare treba zapestovat v rozostupe min 10-15 cm od seba, pripadne ak v rovnakej vyske, tak oproti sebe na kmieniku. A ten najvyssi konar musi byt sam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.204 (?), 8.9.2017 9:31
Zazil som uz mnoho sezon, takze to nie su nacitane mudrosti z nejakej knizky, ale vlastna prax. Srnky mi sice po zahrade nebehaju, ale v ostatnom sme na tom podobne, mozno som na tom este horsie lebo hmyzich skodcov je v teplych krajoch viac. Netvrdim, ze kazdy kostrovy konar na mojich stromoch je presne 15 cm od seba, ale snazim sa byt blizko tomuto idealu. Vhodne vyhony si treba zapestovat viacerymi opatreniami pocas sezony, nie lamentovat az na dalsiu jar. To sa tyka mladych stromov. Na velkych stromoch vidlovite rozkonarenie nevytvorit, pripadne okamzite odstranit. Ano, aj pri takto zapestovanych stromoch sa mi pri silnejsej burke z casu na cas nieco zlomi, ale to su max 3-4 slabsie konare za celu zahradu. Oproti susedom, co maju vsetky stromy podoprete desiatkami kolov aby sa im nezlomili aj pri jemnom vanku je to vyrazny rozdiel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 8.9.2017 14:36
Smekám před p. Hlavatým, že jde se svou kůží na trh. To, co je na fotkách je jen malé bebí, něco jako zatržený nehtík-stávají se daleko větší hrůzy... Kéž by se většině z nás mělo co tak drobného přihodit, nač pruty jak z učebnice, když plody jaksi velká 0? SPCH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|