Pink Lady

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?)
8.11.2023 10:57

Rosy Glow (mutace P.Lady) - 2023 - štíhlé vřeteno

Chtěl jsem nechat pro polojasné počasí plody ještě dva dny na vřeteni.Jenže se na nich začali pást myzáci a tak šli dolu.Na této odrůdě si cením jejich vynikající chuť a skladovatelnost a dle snímků je vidět i vyrovnaná velikost plodů což se velmi cení.Ne nadarmo si Pink Lady vybral p.Buzrla pro svoje mnohé šlechtění.Předávájí vynikající plodové a chuťové vlastnosti.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Rosy Glow
Rosy Glow

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 27.10.2021 12:12

Zatím průběžný stav Pink Lady.Na snímcích plody nového klonu.Přesný názav neznám.Letošní průběh počasí je mnohem lepší a krásné a prosluněné říjnové dny dávají plodům jak kvalitu tak vybarvení.Zůstananou na stromě jak dovolí počasí.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 1.11.2021 11:09

Pink Lady (nový klon) - 2021 - štíhlé vřeteno

Včera jsem očesal nový klon abych ho ochránil před následnými deštívými dny.Tvarově je baculatější a větší než základní Pink Lady která je zřejmě trochu pozdnější.Je v poloskleníčku a současně s Fuji zůstávají na stromě.Pršet na ně nebude.Pro porovnání na posledním snímku je plod základní verze Pink Lady který je tvatem spíše soudkovitý až válcovitý.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 29.3.2022 14:45

Pink Lady (nový klon).Pod tímto názvem jsem stromek koupil.Při zimním pátrání na netu usuzuji skoro s jistotou dle fotografií a popisů, že se jedná o mutaci s názvem Rosy Glow.Dle recenzí má celorůžové až červeně zbarvené plody.Chuťově stejné vlastnosti a jsou vybarvenější a větší než základní odrůda Pink Lady.

Dnešní konzumace posledního plodu.Špica.

Zahradě zdar -* Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 5.11.2022 12:07

Rosy Glow (mutace P.Lady)) - 2022 - štíhlé vřeteno

Loni jsem mohl porovnávat plody Rosy Glow a základní verze Pink Lady.Tvarově se odlišují a Rosy Glow má vybarvenější plody.Chuťě jsou identické a právě pro tuto vlastnost se Rosy Glow může prodávat pod obchodní značkou Pink Lady.Plody jsou ještě na vřeteni a po neděli sklidím.V příloze jsou znázorněny tři etapy vybarvení během deseti dnů.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 8.11.2022 11:59

Včera jsem sundal Rosy Glow a malou větvičku se čtyřmi jablky Pink Lady která byla naroubována na Elstar.Ostatní plody na vřeteni pod zastávlou jsem ponechal ještě na stromě.Nezdály se mě ještě dostatečně vybarvené.Mrznout zatím nemá a pršet na ně nebude.Na snímcích je Pink Lady na roubu před sklizní a na posledním je porovnání tvaru ovoce Rosy Glow (vlevo) a základní verze Pink Lady (vpravo).Nyní se jen obrnit trpělivostí a čekat na únor a hlavně březen na jedinečnou chuť těchto jablek.Čekání zkrátí konzumace chuťově vynikajících odrůd Jazz, Briliant, Kanzi, Braeburn a zdá se, že i Jonathan bude v pořádku a další. Nynějšího konzumního vrcholu dosahuje Larisa která snese ty nejvyšší nárorky kvality podzimního jablka a nesmím zapomenout na Orion.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 19.2.2023 12:55

Začal jsem ze skládky vybírat Pink Lady.V tomto případě plod základní verze z roubu na Elstaru.Vždy se těším na tuto mimořádně chutnou odrůdu, na její pohlazení nevtíravou aromatickou květinovou příchutí.Prosím, nesrovnávejte s kupovanými plody.Domácí výpěstek je úplně něco jiného.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1722) - 165.146 (?), 8.11.2023 10:57

Rosy Glow (mutace P.Lady) - 2023 - štíhlé vřeteno

Chtěl jsem nechat pro polojasné počasí plody ještě dva dny na vřeteni.Jenže se na nich začali pást myzáci a tak šli dolu.Na této odrůdě si cením jejich vynikající chuť a skladovatelnost a dle snímků je vidět i vyrovnaná velikost plodů což se velmi cení.Ne nadarmo si Pink Lady vybral p.Buzrla pro svoje mnohé šlechtění.Předávájí vynikající plodové a chuťové vlastnosti.

Rosy Glow
Rosy Glow

host - 91.196 (?), 8.11.2023 12:10

yes, snad kvůli nástupu kovidu mám oční mámení-Vaše nádherné plody vidím ve 3denlightened a snažím se alespoň jeden uloupitcheeky! SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika