Zimní či předjarní postřik jádrovin nedělám. Za týden se chystám stříkat na myší ouško. Podle AMETu okolo Hradce (nejen v malé zahrádce :-)) by mohla být polovina askospor strupovitosti zralá. Teď je na cca na 80 %.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.80 (?),24.3.2019 16:43
Dnes som dal 'predjarný postrek'. Počasie bolo ideálne. Na fotkách vidno v akom štádiu sú kvetné puky hrušky General LeClerc (1,2) a jablone Braeburn (3). IH
Zimní či předjarní postřik jádrovin nedělám. Za týden se chystám stříkat na myší ouško. Podle AMETu okolo Hradce (nejen v malé zahrádce :-)) by mohla být polovina askospor strupovitosti zralá. Teď je na cca na 80 %.
Keďže pomaly sa u nás dostávame do fázy zelených pupeňov, dnes som všetky jablone okrem Rajky a Topazu strekol Vitisanom. Počasie bolo ideálne, bezvetrie a okolo 13°C. Ďalšie ošetrenie bude tesne pred kvetom sírou a primiešam ešte nejaké pomocné bio-aditíva.
Anžto jsou jádroviny před rozkvětem (hrušně už kvést začínají), je ideální období pro postřik. I svilušky se začínají líhnout (podle AMETu pro okolí HK). Takže použiju Mythos + Topas + Borneo, a to co nejdříve, možná dnes. Podle počasí.
Ahoj/ dobrý den. Mám rok starou jablůňku a hrušeň a dnes jsem na jejich mladých výhonech objevila pidi broučky. Jsou na spodních stranách listů i poupatech. Jsou jich mraky. Velikost cca 2 mm - viz foto.
Zahubila jsem je insekticidem. Ale spíš ze zvědavosti - co je to zač? Díky za odpověď.
Neberte to v zlom, no ako Ste vedeli, že to nie je užitočný hmyz? Niekedy ma trochu zamrzí, že veľa ľudí zahubí všetko naokolo bez toho, aby vôbec vedeli proti čomu bojujú.