Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 22.6.2011 17:43
Pro Zdeňka.Prohlédněte pozorně listy v rubové části, třeba i lupou. Jestli tam nejsou mšice nebo ještě menší roztoči(svilušky). Také dbejte na to, aby loni sázené stromky netrpěly suchem.
Kuky bydlím od Vás nedaleko a docela Vám závidím. Já už od května nemám ošetřovat co. Snad občas mšice a Blumeriella na třešních.
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.102 (?), 22.6.2011 18:06
Vošky (mšice) zbadáte aj voľným okom, bez lupy. Nie sú až tak mikroskopické a navyše sú často nahromadené tesne vedľa seba, takže sa nedajú prehliadnuť. V tomto roku som zatiaľ jablone insekticídmi (ani fungicídmi) nestriekal, listy sú čisté. Je zaujímavé, že viac problémov s voškami som mal vlani, kedy bolo celkovo chladnejšie počasie. Mrzí ma, že občas spadnú na zem veľké zdravé jabĺčka. Stopka ostane na strome. Robí mi to Angold. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 103.185 (?), 3.4.2012 19:42
Český Brod
v okolí před pár dny už naplno probíhaly postřiky ve všech jabl. sadech, postřik na zelené poupě, strupovitost
my v jakési ledové kotlině pár kilometrů vedle jsme zatím BEZ zeleného poupěte, takže postřik zatím neprovádím
je až k neuvěření, jak někdy doslova pár set metrů může znamenat rozdíl...
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 3.4.2012 21:32
U mne jsou jabloně ve fázi rašení (např. Melrose) až plně vyvinutého myšího ouška (např. Julie, Primadela, Andera). Švestky a třešně ve fázi rašení.
Včera jsem všechny peckoviny mimo broskví ošetřil Kocide. U broskví jsem provedl poslední postřik Syllitem a zároveň s ním ošetřil citlivé a středně citlivé odrůdy jabloní proti strupovitosti.
Dnes jsem ošetřil švestky a hrušně proti přezimujícím škůdcům včetně angreštů a rybízů (napadení červci). Použil jsem Mero+Reldan (v podstatě Oleoekol).
Proti květopasovi zatím nestříkám a pravděpodobně ani nebudu, je zima.
|
|
|
|
|
|
|
|