Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018
|
|
|
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.138 (?) 8.7.2018 9:37
Dnes ráno som dal postrek jadrovinám proti 2.generácii obaľovača. Zdá sa mi to trochu neskoro, ale napokon som uveril signalizácii ÚKSÚP-u. Použil som na časť stromov Reldan, na druhú časť Steward. Podmienky boli ideálne - úplné bezvetrie, obloha ľahko zatiahnutá, 19°C. Odrody citlivé na chrastavitosť (Golden Del., Jonagored, Jonathan, Idared) dostali aj poslednú dávku fungicídu. Úroda sa ukazuje byť dobrá, pravda - stať sa ešte môže všeličo. Ak by úradoval už len obaľovač, má z čoho vyberať a tragédia to nebude. Na fotkách postupne Rubinola, Golden Del., Merkur, Karneval, Boscova fľaška. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.21 (?), 14.7.2018 8:49
Můj první pokud o ochranu proti obaleči. Včera v lapaku 11ks, dnes jeden. Takže postřik za osm dnů?
|
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4592) - 38.136 (?), 14.7.2018 9:36
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.155 (?), 14.7.2018 15:23
Odrody citlivé na chrastavitosť (Golden Del., Jonagored, Jonathan, Idared) dostali aj poslednú dávku fungicídu.
Neviete ako sú na tom s odolnosťou na chrastavitosť Jonagold, Jonalord a Jonaprinc?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 100.59 (?), 14.7.2018 20:51
Po první vlně mám napadení obalečem v řádu jednotek procent. Chtěl jsem podchytit druhou vlnu Spintorem, ale při letošní mimořádné násadě, když všechno dobře půjde, to vypadá na několik metráků zimních jablek. Z těch si vždycky vyberu 100-150kg zdravých, nechemických k uskladnění a zbytek proženu bečkami nebo kompostem. Tak jsem si řekl proč to stříkat?
Z čistě ekonomického pohledu by asi bylo výhodnější dále aplikovat chemii a přebytky ekonomicky zhodnotit, ale nakonec třeba rozhodne příroda jinak - jak ukázalo dnešní krátké, ale intenzivní krupobití...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|