Ontario
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.138 (?), 31.10.2008 19:15
nabízi, lenže ako sám píše jablone ma zničené krúpami, najbližšie bude sortiment jabloní k dispozícii na podzim 09 a taktiež píše, že zbytok jabloní má už zamluvené- predané.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.1 (?), 3.11.2008 8:31
Přátelé, nehoňte se za falešnou mincí. Mám po léta 2 ks stromků Ontaria. Část úrody shnije na stromcích, zbytek ve velkém procentu ve skládce. Budou přeroubovány resistenty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář (166) - 186.113 (?), 3.11.2008 11:46
Pane Josefe, děkuji za radu. Je rozhodnuto, zůstanou tedy oba stromy, abychom měli každý rok. Nám chutnají a skladovatelnost velmi dlouhá. Díky zachránil jste ji.
K hostovi 11.1 Nejsem žádný odborník, ale těch jablíček se musím zastat.Na stromech hnijí nejméně ze všech, skoro vůbec. Ničím je nestříkám, a půda je jílová. Asi také hodně záleží jaký máte sklep. Nám vydrželi do července. Když jsem uklízela sklep, tak jsem objevila zbytek v malé bedince a nebyly vůbec scvrklé. Myslím, že hodně zaleží na uskladnění. Zkušenosti s resistečními odrůdami nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 94.10 (?), 3.11.2008 12:28
Argumenty paní M.R. považuji za velmi rozumné. Měnit spolehlivou odrůdu, která matce chutná a využije se, by byla škoda.
JIná věc je, jestli Ontario vysazovat. Tady si myslím, že existují odrůdy s podobně velkými plody a srovnatelnou skladovatelností, navíc chutné, barevné, pravidelně plodící, některé i rezistentní.
Sám jsem Ontario přestal pěstovat před 20 lety. Nahradil jsem ji tehdy nadějnou východoněmeckou odrůdou Juno. Šlo o křížence Ontaria s Londýnským jadernáčem. Plody byly od Ontaria na pohled k nerozeznání, jen chuť měly podstatně sladší. Dnes již odrůda Juno skončila v propadlišti dějin a vida - o Ontario je pořád (nebo opět) zájem!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |